ProjectAdvocacy, Networking & Capacity building

We kunnen de kinderen sterker maken, maar we moeten ook proberen andere mensen bewust te maken en de omgeving opener te maken. We doen dat tijdens ons werk, maar we organiseren ook speciale bewustwording en advocacy programma’s in de dorpen waar we actief zijn.

We delen onze 20 jarige ervaring met partners op lokaal en nationaal niveau. In toenemende mate wordt Niketan uitgenodigd op congressen, workshops en ronde tafels met de overheid. Daarbij delen we onze ervaring, zodat meer organisaties dit kunnen gebruiken in hun werk in andere provincies van Bangladesh.

Niketan organiseert zelf workshops en trainingsprogramma’s waar de medewerkers van Niketan, maar ook van DRRA, de overheid en andere organisaties hun vaardigheden kunnen ontwikkelen.

In 2016 liet het MoSW (ministerie van sociale zaken in Bangladesh) weten erg onder de indruk te zijn van het door Niketan ontwikkelde lesmateriaal en curricula. Niketan is toen verzocht om samen met het Instituut voor Educatie mee te helpen met het ontwikkelen van een curriculum voor speciaal onderwijs en om de trainingsmodules en lesmateriaal beschikbaar te stellen voor alle scholen ondersteund door de overheid.  In september 2017 heeft een USAID (Het Amerikaanse agentschap voor internationale ontwikkeling) adviseur van het Bengaalse ministerie van Onderwijs na een bezoek aan de DRRA/Niketan projecten de regering geadviseerd om de projecten te repliceren, met name ons trainingsprogramma voor de leerkrachten.

In 2017 is Niketan door de Nederlandse Ambassade in Bangladesh gevraagd om een bijdrage te leveren aan hun nieuwe beleidsnotitie voor het implementeren van het gedachtegoed ‘leave no one behind’. Dit heeft er mede toe geresulteerd dat de Nederlandse Ambassade aan de JP Grant School van BRAC University heeft verzocht een plan te schrijven voor een grootschalig onderzoek op het gebied van de SRG (Seksuele en Reproductieve Gezondheidszorg)  behoeftes van mensen met een beperking.

Lees hier het laatste nieuws over dit project.

Ondersteun dit project

Draag als bedrijf bij aan de projecten voor Advocacy, Networking & Capacity building met een donatie. Neem contact op via info@niketan.nl

Help mee

Projectkosten

TotaalPer kind
€30.000
per jaar

per maand

Verhalen

Nieuws

27 juni 2019 Klein gebaar, groot effect.

Hobbelend over een kapotte weg gebruikmakend van lokaal transport kom ik na ruim een uur reizen in Daulatpur…

Lees verder

27 juni 2019 Naast ‘zorg bieden ook ‘kennis en ervaring delen’.

Zoals aangegeven in het beleidsplan ‘Niketan 2020’ willen we de komende jaren de kennis die is opgebouwd, beschikbaar…

Lees verder

8 december 2016 Advocacy, lobby en netwerken

Wereldwijd bevinden kinderen met een beperking zich nog steeds in een achtergestelde positie, waardoor zij niet volwaardig aan…

Lees verder

3 april 2017 Uitdagingen in verstandelijk gehandicapten zorg Bangladesh

Bangladesh was één van de eerste landen die belangrijke VN conventies ondertekende  ten behoeven van de bescherming en…

Lees verder

7 december 2018 Je kunt het verschil maken!

In de westerse wereld willen we allemaal wel ‘het verschil’ maken. We willen uniek zijn, een statement maken,…

Lees verder

Onderwerpen

  • Socialisatie

    Het actief bevorderen en stimuleren van de participatie van kinderen en jongeren met een handicap in de maatschappij.