Nieuws Campagne: Ieder kind verdient een kans

Shodib heeft het syndroom van Down. Nog geen 6 jaar geleden was hij de ‘dorp dwaas’. Nauwelijks gekleed was hij de schrik van menig meisje, als hij ‘I love you’ schreeuwend uit een bosje te voorschijn sprong.

Nu loopt Shodib keurig gekleed van huis naar de leerwerkplaats van Niketan en zegt hij een ieder gepast gedag. Shodib leert zagen, schuren en hout verbindingen maken en krijgt diverse trainingen zoals sociale vaardigheden en seksuele voorlichting. Shodib heeft iedereen verbaasd.

Het verhaal van Shodib laat zien dat als iemand het waard vindt om in een persoon te investeren, en er het beste uit te halen, om ieder persoon als mens te zien, iedereen ’een ‘normaal’ leven kan hebben . Om mensen daar meer bewust van te maken heeft Niketan een korte film gemaakt. Hierin vertellen we het verhaal van Shodib en van Joti, die het minder getroffen heeft en door haar oma met Alzheimer soms noodgedwongen wordt opgesloten in een kooi. Ondanks de problemen die zij ervaart, zorgt zij met veel liefde dag en nacht voor haar kleindochter.

De film wordt tijdens open lucht bioscoop avonden vertoond en is onderdeel van een bewustwording campagne voor lokale overheden en gemeenschappen in Bangladesh. Met deze campagne hoopt Niketan het sterk negatieve stigma omtrent mensen met een handicap positief te beïnvloeden.

Nieuws

25 april 2024 Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk.

Lees verder

11 december 2023 Hebben kinderen met een beperking ook rechten?

Kinderen hebben rechten, ze zijn tenslotte ook mensen. Alle mensenrechten gelden ook voor alle kinderen. Het maakt niet…

Lees verder