Verhaal Binoy

Binoy was 2 jaar toen hij polio kreeg. Via zijn buren werden zijn ouders in contact gebracht met DRRA. Binoy kreeg fysiotherapie, een operatie en krukken en groeide op in een warm betrokken gezin.

Toen hij de schoolleeftijd bereikt had en al zijn buurtgenootjes naar school zag gaan, liet hij zijn ouders weten ook naar school te willen. Zijn twee zussen droegen hem naar school. Binoy wilde met school stoppen, toen hij steeds gepest werd door klasgenootjes. Ze scholden hem uit voor ‘dwaas’. Dankzij de interventie van DRRA leerde zijn klasgenootjes dat pesten hem pijn deed en waarom hij gehandicapt was. Dankzij de financiële ondersteuning van DRRA kon Binoy na de basisschool naar de grote school en vervolgens naar college. Na het huwelijk van beide zussen kreeg zijn vader en jongere broer de taak om hem naar school te brengen.

Zijn capaciteiten in deze groep werden zo gewaardeerd dat hij gevraagd werd om een computeropleiding te volgen om voor Niketan te werken. Naast de ondersteuning in diverse computertaken, werd hij leraar in het passend onderwijs. Binoy is trots op wat hij bereikt heeft en dankbaar voor de hulp die hij daarin gekregen heeft. Hij is getrouwd, heeft een prachtige dochter en hoopt haar een mooie toekomst te kunnen geven. Hij heeft één grote droom, hij hoopt ooit directeur van een speciale school te worden om zo op zijn beurt gehandicapte kinderen een kans te geven.

Lees ook het verhaal van Shopna.