Verhaal Nazim Uddin

Enkele maanden geleden stuurde een begeleider uit Bangladesh mij een foto van Nazim Uddin, een houtkunstenaar van ongeveer 24 jaar met een dwarslaesie.

Zijn exacte leeftijd weet hij niet, hij heeft geen controle over zijn blaas en heeft decubitus (doorligwonden door het altijd moeten zitten in een rolstoel) op zijn zitvlak.  Hij heeft nooit de kans gehad om naar school te gaan of een opleiding te volgen, maar hij heeft een talent voor houtsnijden. Met lokale middelen maakt hij traditionele poppen en kinderspeelgoed.

Nazim had twee wensen;  beter gereedschap en een markt voor zijn producten om zo inkomsten te genereren om zijn oude ouders te helpen. We vroegen op Facebook om hulp en die kregen we. Dankzij lokale donaties heeft Nazim een mooie set gereedschap gekregen. Ook konden we hem een training aanbieden en heeft de lokale vestiging van het ministerie van onderwijs hem een bestelling gegeven waar die de komende maanden zoet mee is.  We hopen dat Nazim een mooie toekomst tegemoet gaat, aan zijn wilskracht ligt het in ieder geval niet.

Nazim Uddin

Lees ook het verhaal van Lipi

Dankzij uw donatie kan Nazim nu zelfstandig verder. Bedankt.

Doneer nu