Nieuws We Care – seksuele en reproductieve gezondheid diensten

Voor ieder mens is het belangrijk om toegang te hebben tot adequate seksuele en reproductieve gezondheid (SRG) diensten. In Bangladesh is praten over SRG gerelateerde kwesties nog een taboe. En omdat er een gebrek is aan vrouwelijke gezondheidswerkers  kunnen vrouwen nergens met hun vragen terecht. Kwetsbare mensen hebben al helemaal geen toegang tot relevante en begrijpelijke informatie.

Het We Care project werkt aan het verbeteren van de SRG informatie en inclusieve gezondheidsdiensten. Om dit te bereiken worden verschillende trainingen gegeven om gezondheidswerkers, supervisors en SRG trainers op te leiden op het gebied van lesmethoden, curriculumontwikkeling en inclusiviteit. Sinds de start van het project in 2019 hebben 33 instituten voor technisch en beroepsonderwijs nu een verbeterd curriculum.  Ongeveer 460 gezondheidsfunctionarissen zorgen voor verbeterd toezicht en ondersteuning voor SRGR diensten.

Het We Care project heeft niet alleen gevolgen voor mensen op individueel niveau, maar ook voor organisaties, onderwijsinstellingen en nationale instellingen. Door trainingen te geven, curricula te evalueren en kennis te verspreiden, krijgen mensen in Bangladesh betere toegang tot SRG faciliteiten. Door middel van onderwijs ontwikkelt Bangladesh langzaam maar zeker inclusievere en respectvoller SRG faciliteiten.

Het We Care project is een NUFFIC project en wordt uitgevoerd door het consortium KIT, Rutgers, RedOrange, Niketan, NIPORT en DGFP in Bangladesh.

Nieuws

4 juni 2024 Jaarverslag 2023

Met heel veel plezier delen we u hierbij de link naar ons jaarverslag. 2023 was het jaar…

Lees verder

18 juni 2024 Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk.

Lees verder