NieuwsAdvocacy, lobby en netwerken

Wereldwijd bevinden kinderen met een beperking zich nog steeds in een achtergestelde positie, waardoor zij niet volwaardig aan de samenleving kunnen meedoen. Ze worden vanwege hun beperking niet toegelaten op scholen en ervaren obstakels als zij van het openbaar vervoer en openbare ruimtes gebruik willen maken.

Niketan greep de Internationale dag van de rechten van het kind (20 november) en de internationale dag van mensen met een handicap (3 december) aan voor lobby en advocacy activiteiten. In Daulatpur organiseerden we een foto tentoonstelling over de rechten van kinderen met een handicap. Eregast, parlementslid en ex prof cricket speler Naimur Rahman was zo onder de indruk van onze activiteiten dat hij spontaan 500 euro doneerde voor naaimachines. Omdat andere hoogwaardigheidsbekleders vonden dat ze niet achter konden blijven rolde de Bengaalse taka’s lekker binnen.

Om aandacht te besteden aan de noodzaak voor een nationaal curriculum voor speciaal onderwijs, organiseerden we in samenwerking met het Ministerie van Social Welfare een workshop. Zowel de staatssecretaris  als de Minister waren aanwezig, ze verblijdden de aanwezigen met de mededeling dat ze vanaf 2017 in iedere Upazilla speciale scholen willen gaan ondersteunen.

Om ons werk bij de District Commissioner (DC) van Manikganj district onder de aandacht te brengen nodigden we haar uit om de door de houtgroep ontwikkelde hulpmiddelen uit te delen. De DC was erg onder de indruk van ons werk, maar vooral geraakt door de vele jonge moeders die als gevolg van hun kindhuwelijk een gehandicapt kind hadden gekregen. Ze beloofde er meer aandacht in haar werk aan te geven en een campagne te starten om aandacht voor dit grote probleem te vergroten.

Een facebook post met de trieste mededeling dat we door de kou (18 graden ’s nachts) al twee kinderen hadden verloren veroorzaakte in Dhaka een tsunami aan reacties. Diverse kledingfabrieken stuurden wagens vol met (overtollige) kleding, dekens (400 stuks) werden gebracht, speelgoed en geld gedoneerd. Onze dank is groot. Dankzij deze giften, zitten de Niketan kinderen er deze winter warmpjes bij.

 

Nieuws

7 september 2022 Hoog bezoek van Staatssecretaris uit Bangladesh.

In augustus bezocht de staatssecretaris van het Ministerie van Sociale Zaken uit Bangladesh, de VN in Genève en…

Lees verder

7 september 2022 Soms zit alles tegen!

Soms zit het mee, soms zit het flink tegen. Dit jaar zit het vooral tegen op onze school…

Lees verder