Nieuws “Stories for Inclusion”: een project ‘Learning Brief’

Dit project – een samenwerking tussen Stichting Niketan en Biblionef Nederland – is gebaseerd op de overtuiging dat kinderboeken over diversiteit – ook met personages met een handicap – kunnen helpen de wereld te veranderen in een betere plek voor iedereen, te beginnen bij kinderen.

Boeken zijn een geweldige manier om kinderen te helpen begrijpen dat mensen met een handicap vaak net als zij zijn – met dezelfde dromen, ambities, passies en gevoel voor humor. Tegelijkertijd is er ook een niet te missen kans voor kinderen met een handicap om zichzelf weerspiegeld te zien in de wereld met mensen die geen handicap hebben.

Het ligt niet buiten onze macht om gemeenschappen en scholen te creëren waarin alle kinderen – ook die met een handicap – welkom, opgenomen en ondersteund worden met respect!

Deze ‘Learning Brief’ vertelt ons verhaal en laat zien wat we hebben geleerd gedurende de eerste 18 maanden van het “Stories for Inclusion” (pilot) project.

Veel leesplezier!

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook onze andere berichten over het project ‘Stories for Inclusion’

Nieuws

29 mei 2024 Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk.

Lees verder

11 december 2023 Hebben kinderen met een beperking ook rechten?

Kinderen hebben rechten, ze zijn tenslotte ook mensen. Alle mensenrechten gelden ook voor alle kinderen. Het maakt niet…

Lees verder