Nieuws Kennisdelen via een kennisplatform

Een belangrijke doelstelling voor Niketan is het delen van kennis en kunde. De afgelopen 25 jaar hebben we een hoop kennis opgedaan die we in ons jubileumjaar willen delen.

Om dit te realiseren is er de afgelopen weken samen met onze partners DRRA en RedOrange, gewerkt aan de vormgeving van een kennisplatform. Het kennisplatform is voornamelijk bedoeld voor ouders van kinderen met een handicap.  Zij worden nauw betrokken in de ontwikkeling van het platform, zodat het gebruiksvriendelijk wordt met een eenvoudige structuur.

Een eerste pilot zal in de komende maanden plaatsvinden op onze centra en in verschillende plaatsen in het land. Begin volgend jaar willen we het platform landelijk presenteren en overdragen aan de organisatie voor mensen met een handicap van het Ministerie van Sociale Zaken, de “Neuro-Developmental Disabilities Protection Trust”.

Maar ons materiaal is ook al te vinden op het kennisplatform ‘Advancing Nutrition’ van USAID en Perkins International , beide hebben een link opgenomen naar ons YouTube kanaal en de kennispagina van Niketan met daarin een verwijzing naar onze instructie video’s.  Trots zijn we ook op het feit dat Cerebral Palsy Africa onze instructievideo’s en bijbehorende boekjes gaat gebruiken.

Dat andere organisaties gebruik willen maken van ons materiaal is een mooie erkenning voor ons werk. Het motiveert ons om door te gaan met het ontwikkelen van nieuw materiaal en het verspreiden van onze kennis. Zo willen we een module maken voor dorpsbestuurders die zich willen inzetten voor mensen met een beperking, voor gezondheidscentra zodat zij specifieke gerelateerde ziekten sneller herkennen, en voor schoolhoofden zodat zij wat handvatten krijgen om inclusie in hun school beter te stimuleren en faciliteren.

Mocht u ons financieel willen helpen bij de verdere ontwikkeling van dit kennisplatform, dan horen we graag van u.

Nieuws

4 juni 2024 Jaarverslag 2023

Met heel veel plezier delen we u hierbij de link naar ons jaarverslag. 2023 was het jaar…

Lees verder

24 juni 2024 Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk.

Lees verder