Nieuws NIKETAN wint de Impact Challenge Award 2021

De Impact Challenge heeft als doel de maatschappelijke impact van de Goede Doelen sector te vergroten. Erkende Goede Doelen worden erdoor uitgedaagd om hun impact te vergroten en deze  zichtbaar te maken. Vragen die hier bij gesteld worden zijn bijvoorbeeld: “Gebruikt de organisatie de meest effectieve strategieën? en, “Hoe transparant is de organisatie over haar impact?”

De Impact Challenge is een gezamenlijk initiatief van het CBF [toezichthouder Goede Doelen] en brancheorganisatie Goede Doelen Nederland.

Uit alle deelnemers heeft het team van hoogleraar Filantropie en Sustainable Finance aan de Universiteit van Maastricht – Paul Smeets – de drie finalisten gekozen in twee categorieën. Niketan presenteerde haar ervaringen gedurende de pandemie.

Niketan deed mee in de categorie organisaties die met een jaarbudget tot €500.000  per jaar en die vanaf €500.000 inkomsten per jaar. De organisatie die het beste in staat is om geleerde lessen te vertalen naar concrete en inspirerende suggesties voor collega-organisaties in een pitch van 3 minuten wint de Impact Challenge Award in zijn categorie.

De jury bestond uit onafhankelijke experts en ervaringsdeskundigen op het gebied van impactgericht werken: Tjeerd Krumpelman (ABN-AMRO), Sara Kinsbergen (Radboud Universiteit) en Marleen Janssen Groesbeek (Avans Hogeschool). Het juryoordeel bepaalt 65% en de publieksscore 35% van het eindcijfer.

Als één van de drie finalisten, heeft Niketan afgelopen vrijdag 19 november een succesvolle pitch gehouden en gewonnen. Niketan behaalde ook meer dan 50% van de publieksstemmen.  In de pitch hebben we aangegeven hoe we van de nood een deugd gemaakt hebben. De Corona pandemie dwong ons onze manier van werken ingrijpend aan te passen. Door goed te monitoren wat het effect was op de kinderen en hun families hebben we ons gerealiseerd dat we ons beter op het hele gezin richten i.p.v. alleen op het kind met een beperking. We verwachten dat hierdoor de veilige en inclusieve omgeving van kwetsbare kinderen beter gegarandeerd is.  Niketan zal als prijs 6 maanden ondersteuning krijgen van de vakgroep Bedrijfskunde van de Universiteit van Maastricht die  onze inspanningen om de volgende stap te zetten in impactverbetering zal begeleiden.

 

 

Nieuws

3 juni 2023 Jaarverslag 2022

Met veel trots en plezier presenteren we ons jaarverslag. Elk jaar is bijzonder op zijn eigen manier, zo…

Lees verder

3 juni 2023 Evaluatie CBR-programma

Met bijna tien jaar ervaring in het implementeren van Community Based Rehabilitation (CBR), hebben DRRA en Niketan, Huib…

Lees verder