ProjectBeschermd werken

Binnen het beschermd werken project bieden we arbeidsactivering in een houtwerkplaats.  Jongeren leren met een enkelvoudige handeling een  gezamenlijk product te maken.  Een werkplek zonder werkdruk, binnen de beschermde muren van de organisatie.

Er zit opbouw in de moeilijkheidsgraad van de geboden arbeid zodat jongeren zich naar gelang de werkcompetenties waarover zij beschikken kunnen blijven ontwikkelen. In deze zin is er ook sprake van loopbaanperspectief. Jongeren kunnen op grond van hun werkcompetenties en verworven vaardigheden doorgroeien naar een werkplek buiten de organisatie.

job placement

Ook biedt Niketan werkplekken aan op de Zorgboerderij. Op deze agrarische locatie waar Niketan zijn eigen groenten verbouwt, koeien, kippen en schapen houdt worden jongeren aangesproken op hun mogelijkheden.  Door het directe contact met dieren en de aarde komen jongeren tot een innerlijke rust. De jongeren verrichten deeltaken in een totaal pakket aan werkzaamheden en zien dat wat ze doen daar een wezenlijk onderdeel in vormt.

Niketan bereikt hiermee dat jongeren zelfbewust en zelfverzekerd in het leven staan en onderdeel zijn van de arbeidsmarkt en samenleving.

Naast onze eigen praktijkcentra in Baniajuri en Badda proberen we jongeren in andere bestaande opleidingscentra te plaatsen, zo werken we nauw samen met sociaal ondernemer Akhtar Furniture in Dhaka en CRP in Savar.

Lees het verhaal van Mishu.

Ondersteun dit project

Draag bij aan het creëren en in stand houden van diverse werkplekken met een donatie of help ons op een andere manier.

Doneer nu 

Of help mee op een andere manier

Projectkosten

TotaalPer kind
€4920€328
per jaar
€27
per maand

Verhalen

Nieuws

7 december 2018 BanglaMa, werken aan een betere toekomst

De kern van het Nederlandse ontwikkelingssamenwerkingsbeleid is de samenhang tussen het handels- en ontwikkelingsbeleid. Daarbij  is er veel…

Lees verder

5 december 2018 Statafels te koop!

Statafels worden in Nederland geassocieerd met feestjes, gezellig samen een borrel drinken en een hapje pakken. Ook wordt…

Lees verder

Onderwerpen

  • Socialisatie

    Het actief bevorderen en stimuleren van de participatie van kinderen en jongeren met een handicap in de maatschappij.