Nieuws Niketan methodieken van hoog internationaal niveau

Niketan heeft de afgelopen jaren tientallen methoden en trainingen ontwikkeld. Om inzicht te krijgen of het lesmateriaal op brede schaal toepasbaar  is, heeft Niketan aan het onafhankelijke Asian Centre for Inclusive Education (ACIE) gevraagd om een evaluatie uit te voeren.

Uit de evaluatie bleek dat de trainingen en lesmethoden van hoge internationale standaard zijn. In het bijzonder werd de kwaliteit en de inhoud van de trainingen gewaardeerd. De methoden zijn breder toepasbaar, al bleek dat er nog te weinig capaciteit in Bangladesh is, zowel kwantitatief als institutioneel.  Het passende onderwijs van Niketan werd beoordeel met ‘goed’.  Het vakgericht onderwijs met ‘goed’ met de potentie om ‘uitmuntend’ te worden, vanwege de nauwe koppeling met de sociale omgeving.

Bekijk hier wat voorbeelden van onze methodieken en trainingen:

Methodieken en trainingenmethodieken en trainingenmethodieken en trainingen

Niketan wil zich de komende jaren meer gaan richten op het trainen van master trainers. Zodat we met de ontwikkelde materialen meer begeleiders en verzorgende van kinderen en jongeren kunnen bereiken. Hiervoor zijn wij op zoek naar vermogensfondsen die dit financieel willen ondersteunen.

Download de samenvatting van de ACIE evaluatie of vraag het volledige verslag op bij Antoinette ; info@niketan.nl

Nieuws

26 april 2024 Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk.

Lees verder

11 december 2023 Hebben kinderen met een beperking ook rechten?

Kinderen hebben rechten, ze zijn tenslotte ook mensen. Alle mensenrechten gelden ook voor alle kinderen. Het maakt niet…

Lees verder