Nieuws Statafels te koop!

Statafels worden in Nederland geassocieerd met feestjes, gezellig samen een borrel drinken en een hapje pakken. Ook wordt er op scholen en in bedrijven geëxperimenteerd met statafels, want het is algemeen bekend dat een zittend bestaan niet goed is voor je gezondheid. Zitten afwisselen met regelmatig staan stimuleert de bloedsomloop en is goed voor je spierspanning. Statafels hebben dus zowel een sociale functie én een positieve invloed op je gezondheid.

Maar wat heeft dat nu met de kinderen in Bangladesh te maken?

Kinderen met een meervoudige handicap brengen hun dagen vaak passief zittend of liggend door. Ze zijn afhankelijk van hun familie, hebben weinig sociale contacten en hun ontwikkeling stagneert door gebrek aan stimulatie. Niketan vond dat het tij gekeerd moest worden en ontwikkelde samen met experts van de PUM een statafel.

Niet een statafel zoals wij die in Nederland gebruiken, maar een slim actief hulpmiddel dat het kind stabiliteit geeft,  de bloedsomloop, de stofwisseling en de bot opbouw stimuleert. Een statafel waarin het kind op ooghoogte met iemand contact kan maken, kan spelen of zelfs leren.

Prone standing frame / statafels

Een hulpmiddel dat een wezenlijk verschil kan maken, want de afgelopen jaren hebben veel meervoudig  gehandicapte kinderen mede dankzij dit hulpmiddel leren lopen.

Mooi,vindt u ook niet? Maar het is zelfs nog mooier, want deze statafels worden gemaakt door onze jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Een echte win-win situatie dus.

Na jaren ontwikkelen en uitproberen gaan we de statafel nu in productie nemen, zodat we een grotere groep kinderen een flinke boost in hun ontwikkeling kunnen geven. Helpt u ons daarbij?

Geeft u deze kerst een statafel cadeau?  Met 55 euro verandert u het leven van een kind.

Nieuws

25 april 2024 Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk.

Lees verder

11 december 2023 Hebben kinderen met een beperking ook rechten?

Kinderen hebben rechten, ze zijn tenslotte ook mensen. Alle mensenrechten gelden ook voor alle kinderen. Het maakt niet…

Lees verder