Nieuws Evaluatie Durable Care and Education project

Sinds 2014 investeert Niketan, dankzij de hulp van diverse vermogensfondsen,  veel tijd en geld aan het verbeteren van de kwaliteit van het speciale onderwijs in ons Durable Care en Education (DCE) project.

Het DCE project bestaat uit zorg en onderwijs in de door onze partnerorganisatie aangestuurde scholen, vakgericht en praktijk gericht onderwijs aan jongeren,  begeleiding aan kinderen in hun directe leefomgeving (thuis en school) en de begeleiding aan basisschool leerkrachten en hun leerlingen.

In de afgelopen 4 jaar zijn tientallen methodieken en trainingen ontwikkeld die de interesse van andere organisaties wekte. Om inzicht te krijgen of het lesmateriaal op bredere schaal uitrolbaar is, heeft Niketan het Asian Centre for Inclusive Education (ACIE) opdracht gegeven een evaluatie uit te voeren. De evaluatie zal zich onder andere richten op de kwaliteit van het materiaal, de leermethodes van de leerkrachten en de prestaties van de kinderen / jongeren. In juli verwachten wij het rapport te ontvangen.

Nieuws

26 april 2024 Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk.

Lees verder

11 december 2023 Hebben kinderen met een beperking ook rechten?

Kinderen hebben rechten, ze zijn tenslotte ook mensen. Alle mensenrechten gelden ook voor alle kinderen. Het maakt niet…

Lees verder