Verhaal Tanjin

Tanjin is een introvert meisje met een zacht karakter. Ze heeft een aan autisme verwante stoornis en een ontwikkelingsachterstand. Op jonge leeftijd was ze niet in staat om haar gevoelens te uiten of om haar behoeftes te communiceren naar haar ouders.

Haar ouders hielden desalniettemin van haar, maar maakten zich wel zorgen om de ontwikkeling van Tanjin en de negatieve houding van de familie en buren. Op haar 12de ging Tanjin voor het eerst naar het speciaal onderwijs. Ze bleek een leergierige leerling te zijn en ze begon zich steeds meer te uiten en maakte voorzichtig vrienden. Tanjin’s interesse ligt vooral bij handwerken en daarom stroomde Tanjin op haar vijftiende door naar het vakgerichte onderwijs binnen de Amar Joti school. Daar leerde ze borduren, armbandjes maken en naaien, maar ook sociale vaardigheden, werkhouding en zichzelf beter te begrijpen. Nu verdient ze wat geld met het naaien van het elastiek aan mondmaskers, deze maskers verkoopt de school aan een NGO die ze op de markt brengt.

Ze wil nog meer leren naaien en sparen voor een eigen naaimachine, zodat ze de kleding voor haar ouders, zussen en buren kan maken. Haar ouders en leerkrachten zijn ongelofelijk trots hoe Tanjin zich ontwikkeld heeft.

Tanjin

Lees ook het verhaal van Nazim Uddin

Doneert u een naaimachine aan Tanjin? Met 80 euro kunnen we een mooie handnaaimachine voor haar kopen.

Doneer nu