Verhaal Atik

Atik is een vrolijke tiener van 13 jaar, het leven lijkt hem eindelijk toe te lachen. Atik kwam na een zware bevalling met zuurstof gebrek op de wereld. Vlak na zijn geboorte kreeg hij hoge koorts en epilepsie aanvallen. Door de vele epileptische aanvallen en een spastische verlamming aan de linkerkant van zijn lichaam ontwikkelde hij zich langzamer dan zijn zussen.

In het dorp en op school werd hij uitgemaakt voor ‘de lamme’ en toen bleek dat hij niet mee kon komen met de lesstof werd dat al snel ‘ de gekke lamme’. Iedere dag ging Atik met lood in zijn schoenen naar school. Na 3 moeizame jaren school kwam het We Can team bij hem op school. Ze spraken over kinderen met een handicap, leraren kregen training en leuke interactieve opdrachten werden gedaan met zijn medeleerlingen. Langzaamaan veranderde  de mentaliteit van leerkrachten en leerlingen en Atik ging al snel met minder tegenzin naar school.

Atik volgt nu een sociale vaardigheid en arbeidshouding training. Daarna hoopt hij met succes de money management training af te ronden zodat hij later de zaak van zijn vader over kan nemen, tot die tijd assisteert hij zijn vader na schooltijd.

Lees hoe ook het verhaal van Runa

Uw donatie van 35 euro per maand helpt Atik aan een betere toekomst.

Doneer nu