Nieuws Jaarverslag 2017: Kwalitatief hoogwaardige zorg en inclusie voor 528 kinderen

In 2017 heeft Niketan 528 kinderen en hun ouders, kwalitatief hoogwaardige zorg, onderwijs en ondersteuning gegeven.

Door het realiseren van een goede samenwerking met het reguliere basisonderwijs gaan 113 kinderen (deeltijds) naar het reguliere inclusieve onderwijs. We hebben 30 zorgprofessionals opgeleid en 19.000 schoolkinderen en 120 lokale leerkrachten begeleidt in het omgaan met gehandicapte medeleerlingen. 70 jongeren hebben een beschutte werkplek gevonden en worden nog beperkt door Niketan ondersteund.

De financiële steun voor ons werk was vergelijkbaar met andere jaren. Naast donaties uit Nederland ontvangen we regelmatig donaties in Bangladesh zelf. Oproepen op Bengaals sociale media krijgen steevast een goede respons, meestal in de vorm van hulpgoederen zoals dekens, maar meer en meer ook in de vorm van substantiële financiële giften.

Ook dit jaar heeft Niketan weer tientallen trainingen ontwikkeld en georganiseerd. We maken meer en meer modulen in het speciaal onderwijs, variërend van “Mijn lijf” tot “Groente” en “Mijn familie”. We geven programma’s seksuele voorlichting eerst voor begeleiders, maar nu ook voor oudere kinderen. Niketan werd genoemd in een kamerbrief aan de Tweede Kamer, werd door de Nederlandse Ambassade in Bangladesh gevraagd om een bijdrage te leveren aan hun nieuwe beleidsnotitie voor het implementeren van het gedachtegoed ‘Leave no one behind’, en werkte mee aan twee publicaties over ‘seksualiteit en handicap’.

Wilt u meer lezen?

Blader door het jaarverslag om meer te lezen. U vindt onder andere informatie over onze projecten, resultaten, bijzondere acties, en onze toekomstplannen. Bent u geïnteresseerd in de cijfers lees dan onze jaarrekening.

jaarverslag 2017

Om een beeld te krijgen van de activiteiten van Niketan in de afgelopen en komende jaren, zie ons jaarverslag 2016 en ons beleidsplan

Nieuws

29 mei 2024 Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk.

Lees verder

11 december 2023 Hebben kinderen met een beperking ook rechten?

Kinderen hebben rechten, ze zijn tenslotte ook mensen. Alle mensenrechten gelden ook voor alle kinderen. Het maakt niet…

Lees verder