Verhaal Nisita, Ononna en Ivee

Nisita, Ononna en Ivee  zijn drie zussen met ernstige gehoorproblemen en hebben daardoor een lichte achterstand opgelopen in hun cognitieve ontwikkeling.

Op de Niketan school leerde het hele gezin gebarentaal, dat opende hun wereld en zorgde voor minder frustratie in het gezin. De drie zussen volgen het speciaal onderwijs en het reguliere onderwijs. Extra ondersteuning bij de lessen van de basisschool die ze niet volledig begrijpen krijgen ze van de leerkracht in het special onderwijs. De zusjes ontwikkelde zich rap, maar toen kwam Corona. Hun vader kon zijn werk niet meer uitvoeren en er was geen eten meer voor het gezin. De basisschool ging dicht en de meisjes vereenzaamde. Nisita werd lastig gevallen door buurjongens en de stress nam toe in het gezin.

Dankzij de voedselpakketten en de financiële ondersteuning van Niketan redde het gezin het. Maar het was geen oplossing. Er werd met het gezin gesproken over wat ze nodig hadden. Met een riksja-van kon hij de oogst van diverse boeren uit de buurt naar de markt brengen. Dit was een goede investering want het zorgde al snel voor voldoende inkomsten. Nisita kreeg seksuele voorlichting waardoor ze zich beter kon beschermen tegen verkeerde intenties van de buurjongens.

Het gezin heeft dankzij deze steun de corona jaren goed doorstaan. Ze hebben meer inkomsten dan voor de pandemie en de zussen gaan weer lekker naar school. Maar helaas zijn veel schoolvriendinnen in de pandemie vroegtijdig uitgehuwelijkt. Nisita leert haar jongere zussen nu alles over menstruatie, de pubertijd, jongens en het huwelijk. Vurig verteld ze haar ouders keer op keer dat ze hun niet voor hun 18de  mogen uithuwelijken.

Ononna, Nisita and Ivee

Lees ook het verhaal van Shifar Tasnin

Nisita, Ononna en Ivee willen graag een tablet zodat ze thuis makkelijker kunnen communiceren met familieleden en buurtkinderen. Helpt u hen?

Doneer nu