Verhaal Tamanna

Tamanna Islam is een lief meisje met een spastische verlamming. Als eerste dochter van haar ouders merkten ze in eerste instantie niet dat Tamanna zich anders ontwikkelde.

Ze hadden moeite om haar aan te kleden omdat haar benen stijf waren, en ze merkten dat hun dochter geen interesse toonde om met andere kinderen te spelen. Op zesjarige leeftijd ging Tamanna naar school, maar haar concentratie was slecht en ze had problemen met het leren lezen en schrijven.

Haar moeder nam haar mee naar het speciaal onderwijs in Baniajuri. Ze voelde zich meteen thuis in de school. Ze begon al snel haar motorische en cognitieve vaardigheden te verbeteren. Nu kan ze het Bangla-alfabet, haar naam en adres schrijven. Ze is onlangs opnieuw toegelaten tot een reguliere school. Ze heeft er zin in en is deze keer niet bang om gepest te worden. Haar klasgenoten en Tamanna lezen het boek ‘My Name is Runa’ gezamenlijk in de klas. Het boek vertelt het verhaal van Runa, die net als Tamanna een spastische verlamming heeft en door de gemeenschap werd gepest. Tamanna herkent zichzelf in het verhaal en deelt haar gevoelens met haar juf en klasgenoten. Het boek helpt de leerkracht om gesprekken op gang te brengen over het respecteren van individuele verschillen.

Lees ook het verhaal van Al Fatiha

 

Helpt u Tamanna naar school? Met uw donatie kan zij de extra ondersteuning krijgen die ze nodig heeft.

Doneer nu