Verhaal Afia Akter

Ik ben Afia Akter. Ik ben 12 en heb een lichamelijke handicap. Toen ik als peuter niet ging lopen begonnen mijn ouders zich zorgen te maken.

Zes maanden heb ik in een revalidatiecentrum in Savar gelegen, maar toen mijn ouders hoorde dat ik nog jaren therapie nodig had zijn we terug naar het dorp gegaan. Mijn moeder had het zwaar, zij kreeg de schuld van mijn handicap en werd door iedereen buitengesloten. Dat veranderde toen we Niketan leerde kennen. Samen gingen we naar de veranda school in Mandarota. Mijn moeder volgde alle trainingen die er gegeven werden en werd multifunctionele vrijwilliger van de Charmastul veranda school. Samen met een andere vrijwilliger runt ze nu een veranda school en daar ben ik heel trots op.

Ik heb goed leren lopen en zit nu in klas 6. Door de training ‘seksuele voorlichting’ en de training ‘omgaan met geld’ heb ik veel meisjes ontmoet die net zoals ik een handicap hebben. Dat heeft me geholpen om mijn handicap te accepteren. Ik heb daar veel vriendinnen gemaakt en we bellen elkaar als we het moeilijk hebben of als we bijvoorbeeld stiekem verliefd zijn op een jongen.

Afia

Ik help mijn ouders met huishoudelijke activiteiten. Ik ga nog regelmatig naar de veranda school voor mijn therapie en help daar de jonge kinderen in de veranda school.

Niketan heeft echt mijn leven veranderd.

Lees ook het verhaal van Afia haar vriendin Mila.

Helpt u Afia aan een mooie toekomst?

Doneer nu