Verhaal Beauty

Lachend en zelfverzekerd kijkt ze me aan. Nerveus of bang voor haar tentamen ‘Sociale Vaardigheden’ is ze niet. Haar leerkrachten twijfelen want Beauty is een meisje dat in twee werelden leeft.

Ze leeft voornamelijk op straat, waar ze uitgejouwd, gepest, geslagen en misbruikt wordt. Haar familie heeft haar nooit verteld hoe ze voor zich zelf moet zorgen en wat goed en fout is. Beauty is een mooie meid en haar onbegrensde gedrag maakt dat jongens achter haar aanlopen, haar gebruiken om te experimenteren. Beauty vind de aandacht van al die jongen prachtig. Het lijkt ook of ze nergens anders over kan praten.

Op de Amar Joti Badda school was haar leven ook niet altijd even makkelijk en was het moeilijk vrienden maken. Ze stonk en was brutaal.  De positieve aandacht en liefde die ze op de Amar Joti Badda school kreeg, opende een nieuwe wereld.

Beauty bleek ook een heel innemend, zorgzaam en lief meisje te zijn. Met veel plezier komt ze naar school en leergierig doet ze mee met alle activiteiten. Ze heeft vrienden gemaakt en heeft geleerd hoe ze zichzelf moet verzorgen. Maar de belangrijkste les voor haar was, dat ze er mag zijn, dat we van haar houden en dat we in haar geloven. Dus zit ze zelfverzekerd tegenover mij en maakt ze haar tentamen zonder al te veel twijfels. Ze verrast met haar prestaties niet alleen haar ouders, maar ook de leerkrachten.

 

Lees ook het verhaal van Lipi.

Helpt u Beauty verder te leren? Met 35 euro per maand leert zij levensbepalende vaardigheden.

Doneer nu