Verhaal Anik

Anik kan weer lachen, de negen jarige jongen heeft net als velen een moeilijk jaar achter de rug.  Hij zou naar de derde klas gaan, maar vanwege de Corona pandemie ging zijn school dicht.

Zijn vader verloor inkomen als ricksjaw puller en al snel was er nauwelijks eten voor het gezin. Gelukkig bezocht Anik wekelijks de verandaschool in Mylagi en kon hij op die manier toch enigszins in contact blijven met wat vrienden. Het was niet makkelijk voor hem om vrienden te maken, hij werd vaak uitgescholden voor ‘die lamme’, maar de leerkrachten van de verandaschool namen het voor hem op.

Zij praatte met de dorpsbewoners en kinderen en bezochten de scholen. Toen de honger in juni echt toesloeg en hun huisje ook nog eens getroffen werd door ernstige overstromingen waren het zijn leerkrachten van de verandaschool die opnieuw de helpende hand uitstaken.  Het gezin kreeg voedselpakketten en drie maanden lang geld. Daar kocht zijn vader twee geiten van en met de verkoop van melk konden ze zichzelf weer redden. Inmiddels rijdt zijn vader weer op zijn ricksjaw en heeft Anik zijn spalk gekregen waardoor hij beter kan lopen. Hij kan nu meedoen met zijn vriendjes.

Anik

Lees ook het verhaal van Atik

Met uw donatie van 11 euro per maand kunnen we Anik blijvend ondersteunen.

Doneer nu