Nieuws U zorgde voor een lichtpuntje in hun leven.

We vroegen om uw hulp om gezinnen met een kind met een handicap door deze moeilijke periode te helpen. Uw hulp was voor velen een lichtpuntje in hun leven.

We zijn u enorm dankbaar voor uw steun.

BohratVerbouwereerd en met tranen in zijn ogen kijkt de vader van Bohran naar zijn telefoon, zojuist ontving hij het bericht dat er 13.500 tk (135 euro) was gestort op zijn telefoonnummer en dat hij het geld bij een winkeltje kan innen. “Jullie hebben mij het leven teruggeven!” Bohran en zijn vader hebben beide een handicap en wonen in de sloppenwijk Badda, in Dhaka. Ze zijn straatarm en door de Corona crisis is er nergens werk te vinden. Hij kan het niet bevatten dat mensen ergens aan de andere kant van de wereld hem helpen. Maar dankbaar is hij dat hij eten kan kopen voor zijn gezin en de huur kan betalen voor zijn huisje, dat bestaat uit een paar golfplaten en kartonnen dozen.

Runa

Runa“Nog geen week nadat de lockdown periode werd uitgeroepen was ik mijn baan al kwijt. Mijn dochter Runa kon niet meer naar school waar zij werkte als assistent leerkracht en raakte behoorlijk geïrriteerd van het thuis zitten. De huisbaas stuurde ons het huis uit. Als alleenstaande moeder kon ik niets anders dan teruggaan naar mijn ouders in mijn geboortedorp. Maar ook daar was er een tekort aan eten. Mijn dochter Runa heeft een handicap en werd met de dag bozer, gefrustreerder dat haar zo fijne leven plotseling op zijn kop stond. Gelukkig kregen we financiële ondersteuning vanuit Niketan, we konden weer even ademhalen! Met het geld hebben we geiten gekocht en wat te eten. Runa heeft nu weer wat omhanden, ze zorgt voor de geiten en de melk verkopen we. We zijn ontzettend dankbaar voor deze hulp”. – moeder van Runa

Ilma

lichtpuntje“Ik heb geen enkele taal om u mijn dankbaarheid te betuigen. We leven een buitengewoon ellendig leven in deze corona-pandemie. Door de lockdown is Ilma’s vader zijn baan kwijtgeraakt, we hebben geen spaargeld, maar wel schulden.  In de eerste maand van de corona-crisis ging Ilma’s gezondheid achteruit, ze had wel  20-25 epileptische aanvallen per dag. Ik werd bijna gek, had geen idee wat ik moest doen. Hoe kan ik medicijnen voor mijn dochter kopen, als we al geen geld hebben om eten te kopen?  Opnieuw sloten we een lening af om medicijnen te kopen. En toen kwam uw helpende hand. Van de voedselpakketten konden we goed eten. Het geld hebben we gebruikt om achterstallige huur te betalen en eten en medicijnen voor Ilma te kopen. Met de rest van het geld is mijn man als straatverkoper uien gaan verkopen. Ik weet niet hoe ik u kan bedanken, maar u hebt echt heel erg geholpen.  Het betekent heel veel voor ons. Moge Allah u zegenen met goede dingen ”.  Rahima, de moeder van Ilma

En zo zijn er nog 564 andere verhalen van families die zich dankzij uw donatie in leven kunnen houden. Wij zijn u ongelofelijk dankbaar.

Lees ook de laatste Corona update

Nieuws

4 juni 2024 Jaarverslag 2023

Met heel veel plezier delen we u hierbij de link naar ons jaarverslag. 2023 was het jaar…

Lees verder

24 juni 2024 Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk.

Lees verder