Nieuws Overstromingen

En bovenop de Covid-19 crisis kwam de voorspelde hevige regen met ernstige overstromingen tot gevolg.  Elk jaar kampt Bangladesh met overstromingen, het is welkom en nodig om het land weer vruchtbaar te maken. Maar dit keer kwam de regen te vroeg, de oogst was nog niet binnen, de rivieren konden het water niet aan en 1/3 van Bangladesh overstroomde.

De ergste overstromingen sinds 1988. In Dhaka kunnen de verstopte rioleringen het water niet afvoeren, grote delen van de stad veranderen in een open riool. In Manikganj district waar de twee grootste rivieren van het land samen komen, verdwijnen huizen door erosie in rivieren en zijn mensen genoodzaakt om huis en haard te verlaten en te leven langs de snelweg of in een school.

De oogst verpest, de voorraad thuis verrot, hun baan (tijdelijk) kwijt, een huis onder water, een onzichtbaar virus, de vrees voor water gerelateerde ziektes , maar vooral honger!  Veel ouders zijn de wanhoop nabij.

De lichtpuntjes in hun leven is de steun die ze in de vorm van donaties vanuit Nederland en Bangladesh mogen ontvangen. Het geeft ze hoop, dat ze deze ongelofelijke ellende te boven komen.

overstromingen

Huilend van geluk gaf de moeder van Tawhid met dit populaire Bengaalse spreekwoord aan wat de hulp voor haar betekent.

 

 

Maar in Bangladesh is Covid-19 nog lang niet onder controle en de moesson duurt tot eind september. We kunnen alleen maar hopen dat onze kinderen het redden en dat we ze ooit weer mogen verwelkomen in onze scholen. Tot die tijd blijven wij online en telefonisch alle gezinnen bijstaan en de kinderen onderwijs geven.  Waar mogelijk zoeken we ze op, adviseren we ze om uit het financiële dal te klimmen en zodra het weer enigszins kan openen we onze veranda schooltjes weer om de kinderen dicht bij huis therapie en onderwijs te geven.

Meer dan ooit hebben de kinderen uw hulp nodig. Wordt nu vaste donateur van Niketan of help ons op een andere manier, bijvoorbeeld via uw bedrijf.

Nieuws

22 april 2024 Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk.

Lees verder

11 december 2023 Hebben kinderen met een beperking ook rechten?

Kinderen hebben rechten, ze zijn tenslotte ook mensen. Alle mensenrechten gelden ook voor alle kinderen. Het maakt niet…

Lees verder