Nieuws Jaarverslag 2022

Met veel trots en plezier presenteren we ons jaarverslag. Elk jaar is bijzonder op zijn eigen manier, zo ook 2022.

2022 was het jaar waarin Covid bij ons in Europa allemaal weer redelijk onder controle leek te komen en de inval van Rusland in Ukraine in februari wereldwijd tot grote problemen leidde. Er ontstond schaarste aan voedsel en energie en de prijzen rezen de pan uit.

Ook in Bangladesh werden vooral de armste het ergst getroffen. Maar Niketan heeft ook in 2022 weer de meest kwetsbare gezinnen in onze districten kunnen ondersteunen.  Dit wordt in toenemende mate door de overheid gezien en gewaardeerd. Dat blijkt uit de prijzen die Antoinette en Farida Yasmin, de directeur van DRRA in 2022 hebben ontvangen.

Het was het jaar dat geheel onverwachts Rabeya Neela, onze mastertrainer en coördinator van de Amar Joti School overleed. En dat Farida Yesmin, samen met de Minister van Informatie en de Secretary van Social Welfare, Bangladesh vertegenwoordigde bij de WHO in Geneve om te rapporteren inzake de implementatie van verdrag inzake de rechten van personen met een handicap.

Niketan 25 jaar

Dit jaar (2023) bestaat Niketan 25 jaar en we zijn ons er steeds meer van bewust dat de kwaliteit van leven van kinderen met een verstandelijke of complexe beperking niet alleen afhankelijk kan zijn van ‘charity’. We moeten de directe sociale, economische en institutionele omgeving maximaal betrekken. En alles op alles zetten om de lange praktische ervaring van Niketan te ontsluiten voor iedereen die in staat is bij te dragen aan inclusiviteit. Ook willen we ons bereik vergroten om gezinnen krachtiger en weerbaarder te maken in hun eigen omgeving.

In het jaarverslag van 2022 leest u alles over de gestelde doelen, wat bereikt is, onze plannen voor de toekomst en de financiële prognose voor de continuering voor de komende jaren.

Download ook ons financiële jaarverslag 2022.

 

Nieuws

4 juni 2024 Jaarverslag 2023

Met heel veel plezier delen we u hierbij de link naar ons jaarverslag. 2023 was het jaar…

Lees verder

18 juni 2024 Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk.

Lees verder