Nieuws In dierbare herinnering: Rabeya Neela

Op 9 maart is geheel onverwachts Rabeya Neela, onze master trainer en directeur van de Amar Joti School  overleden.

Rabeya besloot de zorg in te gaan voor kinderen met een verstandelijke beperking toen haar eerst geborene complex gehandicapt bleek te zijn. Ze volgde in Bangladesh de opleiding bij de Bangladesh Protibondhi foundation.  Ze vond haar eerste aanstelling als docent speciaal onderwijs bij een school voor speciaal onderwijs dat werd geopend door de Nederlands/Engelse stichting The Banyan Trust in Dhaka’s. Rabeya nam direct het voortouw en ontplooide zich tot een docent met uitzonderlijke talenten. The Banyan Trust realiseerde de studiefinanciering voor Rabeya om zich in Boston op het Perkins Institute verder te specialiseren.

Van leerkracht naar duizendpoot

Met al die kennis en felbegeerde diploma’s keerde ze weer terug naar het dagcentrum in Badda. In 2014 toen The Banyan Trust besloot hun partnerschap te beëindigen met hun Bangladeshi partner, nam Niketan en DRRA het project over. De school groeide en Rabeya groeide verder mee. Ze kreeg meer zelfvertrouwen en werd tot één van de master trainers benoemd van de Bengaalse overheid gericht op kinderen met een beperking . Ze heeft het welzijn van de kinderen altijd centraal gesteld en was niet bang zich kritisch op te stellen als overheid of instellingen het belang van de kinderen niet centraal stelden. Ze wierf lokaal fondsen, om de kinderen van haar school wat extraatjes te kunnen geven en genoot intens van de trainingen die ze aan jongeren met een beperking gaf.

Rabeya

Haar laatste grote strijd was voor het recht op vaccinatie voor jongeren met een beperking. Een post op sociale media werd landelijk nieuws en de overheid reageerde op het verzoek. Nog geen twee weken later konden alle jongeren met een beperking boven de 18 ook zonder ID een vaccinatie tegen Covid19 halen.

Rabeya was een duizendpoot, ze was voor iedereen een ware vriend of een moeder, stond altijd voor iedereen klaar en had een hart van goud. We zijn trots op haar werk en gaan haar intens missen.

Nieuws

4 juni 2024 Jaarverslag 2023

Met heel veel plezier delen we u hierbij de link naar ons jaarverslag. 2023 was het jaar…

Lees verder

18 juni 2024 Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk.

Lees verder