Nieuws Even terug in Bangladesh

Na ruim 20 maanden konden we eindelijk weer de projecten en onze partnerorganisatie  in Bangladesh bezoeken.  Antoinette, Joost en Rutger-Jan zijn bijna 2 weken in Bangladesh geweest. Naast formele gesprekken in Dhaka, stond vooral op de agenda  het luisteren naar verhalen over de afgelopen twee jaar in de pandemie. En het bespreken van de geplande activiteiten in de komende jaren.

Maar wat was het vooral heerlijk om iedereen weer te zien en in onze armen te sluiten.

BangladeshMoeilijke periode

Het was duidelijk geen eenvoudige periode, het was een periode van snel schakelen, van flexibiliteit, van uitdagingen, veel creativiteit en aanpassingen die later innovaties bleken. De meeste leerkrachten vonden het online onderwijs een ware uitdaging. Ze waren onvoldoende voorbereid op het werken met smartphones of computers maar maakten het zich snel eigen. Ouders kochten voor de gelegenheid een smartphone en iedereen reageerde enthousiast op de online lessen en het in contact blijven met elkaar. De financiële bijdrage die de ouders via BKash op hun mobiele telefoon kregen, zorgde niet alleen voor financiële verlichting maar ook voor meer betrokkenheid van vaders. Er werd geïnvesteerd, zo kocht bijvoorbeeld 1 ouder 10 kippen van de eerste financiële steun en hebben ze nu een goedlopend bedrijf met 600 kippen!

Blik op de toekomst

Meer en meer ouders vinden ons centrum nu.  Moeders voelen zich gesteund door hun familie en weten dat welke ramp zich ook mag voordoen, we naast hen blijven staan en andere manieren verzinnen om hun kind zorg en onderwijs te blijven geven.

De komende jaren willen we verder investeren in de gezinnen, op pedagogisch gebied en op meer inclusie in de gemeenschappen. Zo gaan we ouders helpen bij opvoedvraagstukken als ‘belonen of straffen’ en hopen we met ons ‘Runa’ boekje het ‘pesten’ te verminderen. Ook gaan we jongeren sterker maken, hen begeleiden in het nemen van de regie, zodat ze uiteindelijk minder snel slachtoffer worden van (seksueel) misbruik en geweld.

We zijn enorm trots op onze medewerkers, ze waren in staat om continue te schakelen, de moed er in te houden en het beste voor te hebben voor onze doelgroep. De scholen draaien weer en er wordt weer kwalitatief goed onderwijs gegeven. Een diepe buiging voor jullie allen.

Lees ook ons bericht over het overhandigen van het Runa boekje aan Runa

Nieuws

11 december 2023 Hebben kinderen met een beperking ook rechten?

Kinderen hebben rechten, ze zijn tenslotte ook mensen. Alle mensenrechten gelden ook voor alle kinderen. Het maakt niet…

Lees verder

25 september 2023 Kennisdelen via een kennisplatform

Een belangrijke doelstelling voor Niketan is het delen van kennis en kunde. De afgelopen 25 jaar hebben we…

Lees verder