Nieuws Boekje ‘Mijn naam is Runa’ overhandigd aan Runa

Op maandag 22 november 2021 is aan Runa en aan de Ambassadeur van de Europese Unie Charles Whiteley het eerste Bengaalse boekje ‘Mijn naam is Runa’ overhandigd.

Het boekje vertelt het verhaal van Runa een jonge vrouw met een spastische verlamming. Het boekje neemt de lezer mee in haar leven, haar kracht, maar ook alle uitdagingen waar ze dagelijks mee te maken heeft.  In maart 2022 ontvangen 5000 basisschool kinderen in de leeftijd 10 tot 12 jaar in het district Manikganj het boekje en gaan de leerkrachten van start met de bijbehorende activiteitengids. Runa zal het komende jaar ook diverse scholen bezoeken om haar verhaal persoonlijk toe te lichten.

Dat het boekje al een positief effect heeft op het leven van Runa, leest u in onderstaande reacties van Runa en haar moeder.

RunaRuna’s moeder:

Het gaat mijn verbeelding te boven dat mijn verwaarloosde dochter Runa ons ooit zo trots en gelukkig kan maken! Als ik dit in haar jeugd had geweten, zou Runa’s levensverhaal niet hetzelfde zijn. Ik hoop dat moeders en gezinnen van dit verhaal leren en dat ze een gelukkige jeugd zullen maken voor hun speciale kind.

 

 

 

RunaRuna

Ik ben zo trots, ik slaap met en houd het boek vast alsof het een deel van mijn lichaam is. Mijn familie en buren vertellen me steeds dat ik mijn verhaal positiever moest maken, dat ik de negatieve kanten moest verbergen. Maar mijn antwoord is, ik was eerlijk, jullie hebben nooit geweten hoe ik mij voelde. Het is mijn levensverhaal, nu schamen jullie je…. Niet ik.

Nieuws

22 april 2024 Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk.

Lees verder

11 december 2023 Hebben kinderen met een beperking ook rechten?

Kinderen hebben rechten, ze zijn tenslotte ook mensen. Alle mensenrechten gelden ook voor alle kinderen. Het maakt niet…

Lees verder