Verhaal Ria

Ria kwam als een ondervoede slappe baby van 8 maanden in de vroeghulp groep. Ze had nog geen hoofdbalans, kon zich niet omrollen en reageerde nauwelijks op de mensen om haar heen.

Haar jonge moeder zelf amper 16 had geen idee hoe ze voor haar dochter moest zorgen.  Ze deelde haar zorgen en hoorde mooie verhalen van andere ouders die hetzelfde hadden meegemaakt. Ze overtuigde haar echtgenoot en werd een reguliere bezoeker van het vroeghulp programma.

Ria is nu vier, ze kan met steun lopen, heeft leren praten en bestookt iedereen met ‘waarom’ vragen. Ze speelt graag met haar groepsgenoten en kan sinds kort ook zonder haar moeder in een ruimte blijven. Het afgelopen jaar heeft Ria kleuren en vormen leren herkennen en benoemt ze familieleden en diverse groenten en fruit soorten.

Haar moeder heeft een naaicursus gevolgd en kan nu ze haar handen vrij heeft ook voor een inkomen zorgen. Ria gaat vanaf volgend jaar naar een school voorbereidende groep, zodat ze met haar zesde door kan stromen naar regulier onderwijs.

Helpt u Ria meer uitdagingen te overwinnen? Voor slechts 23 euro per maand helpt u dromen te verwezenlijken.

Doneer nu