Verhaal Rahul

Juf Mim leest het verhaal voor van ‘Rupsje Nooitgenoeg’.  Rahul en zijn klasgenootjes luisteren aandachtig en geven enthousiast antwoord op haar vragen. Buiten kijken de moeders vertederd toe.

Ranu was 13 toen ze trouwde en twee jaar later werd haar zoon Rahul met een lichte spastische verlamming geboren.  De eerste maanden waren moeilijk, maar dankzij de hulp van het vroeghulp programma leerde ze hoe ze haar zoon moest verzorgen en stimuleren. Inmiddels loopt hij zelfstandig en volgt hij passend onderwijs in een school voorbereidende klas. De juf werkt aan het thema dieren. Dit sluit mooi aan bij de leef- en fantasiewereld van de kinderen. Rahul weet al welke dieren op de boerderij leven en welke dieren hij in de Sunderbarns, de mangrovebossen in het zuiden van Bangladesh kan vinden. Tijdens de gym doen ze kikkers, olifanten, kangoeroes en tijgers na en tijdens vrij spel spelen ze met plastic dieren.

Rahul heeft nog geen interesse in het leren lezen van letters, maar hij kan al wel tot 5 tellen. Elke dag gaat hij naar de fysiotherapeut die hem helpt zijn spieren sterker te maken.

 

Lees ook het verhaal van Mariya.

Helpt u Rahul net zo sterk als zijn vader te worden? Met 33 euro per maand kan hij naar school en krijgt hij therapie.

Doneer nu