Verhaal Housain

Op een kleine fietsenwerkplaats ontmoeten we Housain. Trots zit hij naast zijn vader die de spaken van een riksja stelt. Hij is 6 jaar oud en heeft een quadriplegische spastische verlamming.

De bevalling verliep moeizaam en duurde veel te lang, hij werd met zuurstofgebrek geboren. Toen hij zich niet goed ontwikkelde leenden zijn ouders ruim 2.000 euro om hem opgenomen te krijgen in een ziekenhuis. De artsen beloofden van alles, de medicatie die hun zoon moest gebruiken koste ze handen vol geld en uiteindelijk was er geen verbetering te zien. Tot de dag van vandaag moeten beide ouders lange dagen werken om hun lening terug te betalen. Housain heeft niemand die hem naar school kan brengen. Zijn tante trouwde toen ze 10 was en heeft hem inmiddels drie leuke neefjes gegeven, waar hij graag mee speelt.

De community werker en fysiotherapeut van het Amar Joti Badda project bezoeken hem regelmatig en adviseren zijn ouders en zijn tante in de dagelijkse zorg. Housain hoopt dat hij binnenkort net als zijn neefjes naar school kan. Tot die tijd houdt hij in zijn speciale stoel, zijn vader gezelschap en hebben die twee de grootste lol samen.

 

Lees ook het verhaal van Sohel.

Helpt u Housain naar school? Met 33 euro per maand kan hij naar het speciaal onderwijs.

Doneer nu