Verhaal Fahima

Met een vertederende lach op haar lieve snoetje kijkt ze blij de wereld in. Fahima had bijna haar eerste verjaardag niet gered. Toen ze drie weken oud was kreeg ze hoge koorts die maar voortduurde. Al snel daarna begon haar hoofd te groeien en te groeien en het leek maar niet te stoppen.

Met haar 9 maanden was haar hoofd al twee keer zo groot dan normaal. De medewerkers van Niketan hoorde via andere ouders over dit bijzondere meisje en namen haar mee naar het ziekenhuis in Dhaka.

Daar constateren de dokters dat Fahima haar hersenen zich door al het vocht nauwelijks hadden ontwikkeld. De neuroloog kwam met een opmerkelijke conclusie. Aangezien ze een meisje is en een ontwikkelingsachterstand gaat ontwikkelen is het beter om niet te opereren. Dat is zonde van onze tijd en van uw geldĀ.

Verbouwereerd over deze conclusie stapte Niketan naar de directeur van het ziekenhuis. Het was niet eenvoudig om hem te overtuigen toch tot operatie over te gaan, maar het lukte. Ze kreeg een drain en de liters overtollig vocht vond zijn weg naar buiten. Met het wegnemen van de druk op haar hoofd, begon ze zich te ontwikkelen. Nu zit Fahima buiten in haar speciale stoel naar haar broertjes te kijken. Ze beweegt haar armen en benen, haar haar groeit, ze reageert op haar omgeving, lacht en probeert te communiceren. Fahima is een prachtig meisje met een handicap, ze mag er zijn.

Lees ook het verhaal van Tanvir.

Helpt u Fahima? Met 11 euro per maand kan zij zich ook in de toekomst blijven ontwikkelen.

Doneer nu