Verhaal Bithi

Bithi is 10 jaar oud en dochter van een CNG chauffeur en schoonmaakster. Haar ouders konden hun geluk niet op bij haar geboorte, wat was ze prachtig. Bithi ontwikkelde zich goed en leerde volgens het boekje zitten en lopen. Maar op haar derde kon ze nog niet praten en ook haar gedrag baarde de ouders zorgen.

De ouders brachten haar naar het ziekenhuis en daar suggereerde de arts dat hun dochter wellicht een aan autisme verwante stoornis had. De ouders hadden geen idee wat dat betekende en maakte zich grote zorgen. Ondertussen liet ze steeds vreemder gedrag zien en was ze thuis bijna niet meer te handhaven. Via via hoorde ze over een school voor speciale kinderen waar hun dochter naar toe zou kunnen.

Bithi kwam ernstig beschadigd binnen met een vermoeden van seksueel misbruik. Ze vertoonde zeer moeilijk gedrag, probeerde andere opzettelijk pijn te doen en tufte naar haar klasgenoten.  De leerkrachten zaten met hun handen in het haar.  Maar door het bieden van structuur, het gebruik van totale communicatie en het belonen van elk klein stapje in haar ontwikkeling ging ze langzaam vooruit. Bithi haar gedrag is nu goed te reguleren, ze leerde zelfstandig eten en aankleden en ze blinkt nu uit in het maken van puzzels.

Ontmoet ook Tomal

Met 50 euro per maand kunnen kinderen als Bithi zich ook in de toekomst blijven ontwikkelen.

Doneer nu