NieuwsAmbassadeur ontvangt eerste Runa boekje

De Wereld Gehandicapten dag wordt jaarlijks gevierd op 3 december. Om de volledige en gelijke deelname van personen met een handicap te bevorderen en om actie te ondernemen voor de inclusie in alle aspecten van de samenleving en ontwikkeling.

Kinderen met een handicap worden vaak gemarginaliseerd en uitgesloten van de reguliere samenleving en het reguliere onderwijs. Dat is in Nederland zo, maar in landen met een laag inkomen nog veel erger. Echter, de grootste barrière die kinderen met een handicap ervaren zijn negatieve houdingen en lage verwachtingen van wat ze kunnen. Kinderen zonder handicap zijn zich meestal niet bewust van de problemen die hun leeftijdsgenootjes met een handicap hebben omdat ze deze kinderen zelden ontmoeten. Ze komen deze kinderen ook niet tegen afgebeeld in hun schoolboeken of leesboeken. Zelfs leerkrachten op reguliere scholen missen gedegen kennis over kinderen met een handicap.

Een reden voor Biblionef Nederland en Niketan om de krachten te bundelen en het project Stories for Inclusion te starten. In dit project pleiten we voor meer begrip en inclusie door het ontwikkelen van verhalen waarin een kind met een handicap centraal staat. In het eerste boekje “Mijn naam is Runa” dat gebaseerd is op het leven van Runa, een jong meisje in Bangladesh nemen we u mee in haar leven, haar kracht, maar ook alle uitdagingen waar ze dagelijks mee te maken heeft.

Het eerste exemplaar van het boekje over Runa is op Wereld Gehandicapten dag aan de Ambassadeur van Bangladesh in Nederland, Dhr. Riaz Hamidullah overhandigt. De Ambassadeur sprak zijn waardering uit voor het initiatief en bevestigde de noodzaak voor meer inclusie van mensen met een beperking.

Lees meer over het project.

Nieuws

14 december 2020 Wat een jaar!

We kijken met z’n allen terug op een bijzonder jaar, een jaar wat de geschiedenisboeken in gaat en…

Lees verder

11 november 2020 Niketan winnaar van het beste idee voor alternatieve opvang

Wie heeft het beste idee voor alternatieve opvang van kinderen? Vrijdag 30 oktober streden acht organisaties in de…

Lees verder