Verhaal Sagor

Sagor is 20 jaar en heeft het syndroom van Down. Met kenmerkend moeilijk verstaanbaar gedrag kwam hij in 2010 in Afroza’s place wonen.

Sagor begrijpt veel, maar emotioneel gezien is hij nog erg jong. Hierdoor wordt hij vaak overschat. Een beschermde woonplek waar aandacht is voor zijn emotionele kwetsbaarheid is dan ook zeer belangrijk voor hem. Sagor had een moeilijke start in de woonvoorziening, hij moest zijn plek vinden, wennen aan nieuwe regels en gezaghebbers.

Een doos vol streken trok hij open en af en toe zat de begeleiding met hun handen in het haar. De positieve en stimulerende omgeving zorgde ervoor dat hij onderdeel wilde worden van de veilige wereld om hem heen.

Hij liet zich sturen, ging actief meedoen aan activiteiten en trainingen en daarmee groeide zijn zelfvertrouwen. Hij is niet meer de onruststoker, maar een waardevolle bewoner die zijn medebewoners helpt en zorgt voor een hoop gezelligheid. Sagor heeft geleerd om zijn emoties te delen, om vragen te stellen en te praten over wat hij moeilijk vind. Zijn ouders zijn blij met de vorderingen en blijven hopen op een huwelijk. Maar hij blijft kwetsbaar en makkelijk te manipuleren.

Lees ook het verhaal van Rubel.

Uw hulp is nodig om Sagor ook in de toekomst een veilige leef en werk omgeving te bieden.

Doneer nu