Verhaal Saad

Ondeugend en als een waar fotomodel poseert hij voor de lens. Saad is 7 jaar en heeft het Syndroom van Down. Zijn ouders hadden vlak voor zijn geboorte het platteland verlaten en hadden hun intrek genomen in het grote Dhaka.

Zijn vader vond al snel werk als chauffeur en zijn moeder zorgde liefdevol voor de kleine Saad. De eerste drie jaar merkte ze niets bijzonders aan hun kind en genoten ze van hun kleine spruit. Maar hij bleek een lastige peuter puber te zijn, hij luisterde slecht, zat vol streken,  sprak alleen straattaal , tufte naar volwassen en kinderen en werd met de jaren agressiever. De ouders schaamde zich voor hun kind en raakte geïsoleerd, ze durfde hem niet meer mee naar buiten te nemen of naar familie feestjes. Saad werd zeven en kwam nog amper het kleine huisje in de slum van Badda uit.

Op een dag hoorde ze over een andere gehandicapte jongen die met veel plezier naar het speciale onderwijs ging. Zo kwam Saad naar het vroeghulp-programma en werd hij op zijn 7de gediagnosticeerd met het Syndroom van Down. Na enkele maanden stroomde hij door naar het speciaal onderwijs.

De duidelijke structuur en regels helpen hem en langzaam neemt zijn moeilijke gedrag en daarmee zijn frustraties wat af en komen er vriendschappen voor terug. En zo staat hij ondeugend en gekke bekkend trekkend voor onze lens,  iets wat een half jaar geleden niemand voor mogelijk had gehouden.

saad

Lees ook het verhaal van Shopna.

Helpt u Saad zich verder te ontwikkelen? Voor slechts 33 euro per maand helpt u dromen te verwezenlijken.

Doneer nu