Projecten Zorg

Volgens cijfers van de WHO heeft 15% van de wereldbevolking een handicap. In lage- en middeninkomenslanden, zoals Bangladesh, is dit 20%, waarvan 80% in armoede leeft. Een groot deel van mensen met een beperking krijgt te maken met uitsluitingen discriminatie. In veel gevallen zijn ze ook gewoonweg onzichtbaar. Letterlijk weggestopt in huis vanwege schaamte of om praktische redenen.

De juiste hulp vinden voor je verstandelijk of complex gehandicapte kind is in Bangladesh erg moeilijk, ouders krijgen nergens volledige informatie . Vaak eindigt hun zoekactie bij de lokale kwakzalver, die hen belooft het kwade uit het kind te verdrijven. Dit vaak met vreselijke gevolgen. De belangrijkste oorzaken van handicaps zijn te vinden in het gebrek aan goede gezondheidszorg, slechte voeding, sanitair en water voorzieningen, kind huwelijken en verkeersongevallen. Ruim 30% van de meisjes in de leeftijd van 15 tot 19 jaar zijn moeder van een of meerdere kinderen. Zes procent van de meisjes wordt zelfs moeder voor hun 15e jaar. De jonge moeders eten nauwelijks tijdens hun zwangerschap om zo een complexe bevalling te voorkomen, echter veel van hun kinderen komen toch tijdens een moeilijke zware bevalling met een tekort aan zuurstof op de wereld.

Niketan investeert in een toekomst voor kinderen en jongeren met een handicap, daarom volgt Niketan de zorgbehoefte en veranderende zorgvraag en past het zorgaanbod daar vervolgens op aan. Bij het verbeteren van de leefomgeving en toekomstkansen voor de jongeren richt Niketan zich vooral op het bieden van kwalitatieve goede zorg, het ontwikkelen van vakgerichte opleidingen en beschermde woon en werkplekken.

3 Projecten

Zorg

Vroeghulp

Vroeghulp is bedoeld voor ouders die vermoeden dat hun kind van 0 tot 5 jaar ontwikkelingsproblemen heeft en…

Bekijk het project
Zorg

Zorg ontwikkelgroep

In de zorg ontwikkelgroep gaat het om 44 kinderen met een ernstige verstandelijke en vaak meervoudige…

Bekijk het project
Zorg

Beschermd wonen en werken

Beschermd wonen biedt een prettige gestructureerde leefomgeving waarin 24 uur zorg geboden wordt aan 11 jongens met een…

Bekijk het project