Nieuws Soms zit alles tegen!

Soms zit het mee, soms zit het flink tegen. Dit jaar zit het vooral tegen op onze school voor speciaal onderwijs in de sloppenwijk van Dhaka.

Het is een kleine school met zo’n 60 leerlingen, 5 leerkrachten en 1 fysiotherapeut. Dertig kinderen krijgen in de ochtend les en de andere 30 in de middag. Het gaat om kinderen uit kwetsbare gezinnen, gezinnen die rond moeten komen van nog geen euro per dag.

In maart verloor de school plotsklaps hun dierbare directeur Rabeya. Zij was de spil van de school. Een miljoenpoot die niet alleen op unieke wijze de school runde, maar ook een luisterend oor had voor personeel, ouders en kinderen. Het verlies en gemis is enorm. Maar het team zette hun schouders eronder en twee medewerkers (ervaren leerkracht en fysiotherapeut) namen zo goed als ze konden de taken van Rabeya over. En het werkte, tot er nog meer tegenslag kwam.

Tegenslag

In mei verloor deze leerkracht haar vader en bleef over met haar agressieve broer met een ernstige autistische beperking.. De fysiotherapeut beviel van een stil geboren baby en raakte in het ziekenhuis besmet met Covid19. Sindsdien vecht ze op de Intensive Care voor haar eigen leven.

Het vinden van een nieuwe directeur en tijdelijke fysiotherapeut voor de school is alles behalve eenvoudig. Ten eerste zijn er te weinig goed opgeleide mensen gespecialiseerd in speciaal onderwijs, ten tweede zijn er weinig mensen die in een sloppenwijk willen werken. De eerste sollicitatieronde heeft dan ook nog niet de juiste kandidaat opgeleverd.

Om de werkdruk te beperken voor de overige teamleden hebben we besloten om de activiteiten van de school terug te brengen naar alleen de kern. Fysiotherapie door een ervaren veldwerker en het speciale onderwijs. Alle andere activiteiten van de school zijn tijdelijk gestopt. Zoals het starten van extra lessen seksuele voorlichting en het starten van sociale netwerken en discussie groepen in de gemeenschap. Ook hebben we onze eisen voor verslaglegging voorlopig even naar beneden afgesteld, zodat het team zich volledig kan richten op de kinderen en hun ouders. We rekenen op uw begrip en vertrouwen erop dat de situatie in de komende maanden weer verbetert.

Nieuws

4 juni 2024 Jaarverslag 2023

Met heel veel plezier delen we u hierbij de link naar ons jaarverslag. 2023 was het jaar…

Lees verder

18 juni 2024 Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk.

Lees verder