Nieuws Reaching the hard to reach

Nog steeds hebben een groot aantal kinderen met een beperking te maken met uitsluiting en discriminatie. Ze zijn onzichtbaar,  zitten vaak opgesloten in huis, uit schaamte of om praktische redenen. Ze kunnen niet naar school omdat er simpelweg geen gespecialiseerde school in de buurt is. Om ook voor deze kinderen en hun ouders verandering mogelijk te maken ontwikkelt Niketan praktische training- en kennis producten, die gemakkelijk te begrijpen zijn.

In de afgelopen 20 jaar heeft Niketan een hoop kennis opgedaan, deze kennis zetten we nu om in korte instructie video’s die ouders en community workers kunnen helpen om betere zorg te bieden aan het complex gehandicapte jonge kind. De eerste video’s die ontwikkeld zijn gaan over voeding. In welke houding kan je je kind het beste voeden, wat geef je je kind, welke problemen zijn er en hoe ga je daar mee om? Te vaak zien we gefrustreerde moeders die in een hevige strijd zijn met hun kind. Kinderen die voeding weigeren en moeders die het op brute manier toedienen, soms leidt het zelfs tot de dood van het kind. In een training behorende bij de video bieden we handvaten om de negatieve spiraal die rondom eten is ontstaan te doorbreken.  Wanneer eten geassocieerd wordt met plezier, heeft dat een gunstige invloed op de ontwikkeling van het kind en de relatie in het gezin.

Zie hier het instructie filmpje.

Nieuws

29 mei 2024 Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk.

Lees verder

11 december 2023 Hebben kinderen met een beperking ook rechten?

Kinderen hebben rechten, ze zijn tenslotte ook mensen. Alle mensenrechten gelden ook voor alle kinderen. Het maakt niet…

Lees verder