Nieuws Niketan winnaar van het beste idee voor alternatieve opvang

Wie heeft het beste idee voor alternatieve opvang van kinderen? Vrijdag 30 oktober streden acht organisaties in de finale van ‘Een thuis voor ieder kind-actie’ van Wilde Ganzen. Niketan was volgens de jury de terechte winnaar.

Ons project ‘Een veilig thuis voor kinderen met een beperking’ vond de jury unaniem het beste idee. Met zogeheten ‘verandascholen’ bevordert dit project de acceptatie van kinderen met een beperking in Bangladesh. Of zoals Antoinette Termoshuizen van stichting Niketan het tijdens haar presentatie noemde: “Van uitsluiting naar insluiting. Wij willen dat kinderen opgroeien in een veilig gezin, dat ouders zich begrepen voelen en de juiste kennis en hulpmiddelen aangeboden krijgen. Het creëren van veiligheid lukt daarbij alleen als de hele gemeenschap het gezin omarmt.”

“Het concept van verandascholen, waarbij kinderen niet worden weggemoffeld vinden wij ook erg sterk.”— Kees de Jong – Directeur Wilde Ganzen

Innovatief en inclusief

De jury, bestaande uit Kees de Jong (directeur Wilde Ganzen), Bep van Sloten (internationaal adviseur op het gebied van alternatieve zorg) en Mirjam Blaak (directeur Defence for Children en voorzitter Better Care Network Netherlands), noemde het project van Niketan zeer innovatief. “De inclusiviteit spat er van af”, zei Kees de Jong. “Het concept van verandascholen, waarbij kinderen niet worden weggemoffeld vinden wij ook erg sterk.” Niketan wint hiermee 10.000 euro om dit project verder uit te werken.

Nieuws

11 december 2023 Hebben kinderen met een beperking ook rechten?

Kinderen hebben rechten, ze zijn tenslotte ook mensen. Alle mensenrechten gelden ook voor alle kinderen. Het maakt niet…

Lees verder

25 september 2023 Kennisdelen via een kennisplatform

Een belangrijke doelstelling voor Niketan is het delen van kennis en kunde. De afgelopen 25 jaar hebben we…

Lees verder