Nieuws Niketan tekent nieuwe samenwerkingsverbanden

Doorzetten zit ook in de genen van Niketan en partnerorganisatie DRRA. Sinds 2013 zijn we modelschool en onderdeel van diverse werkgroepen om het Ministerie van Sociale Zaken in Bangladesh te helpen bij het vormgeven van de wet “Disability Right and Protection Act”.

Eind december 2019 liet het ministerie ons weten over te gaan tot het implementeren van de wet.  We mochten onze scholen voor speciaal onderwijs aanmelden voor overheid steun. We zijn nu in hoopvolle afwachting van hun besluit.  Naast de Bengaalse overheid zijn ook bedrijven steeds meer geïnteresseerd in het ondersteunen van programma’s die gericht zijn op mensen met een beperking.

In maart heeft Niketan in Bangladesh met drie bedrijven een samenwerkingsverband ondertekend. Het zijn weer een aantal stappen naar verbreding en verduurzaming van ons werk.

Enroute:

Enroute is een training instituut en management consultancy bureau. Samen met Enroute heeft Niketan online training modules ontwikkeld; over voeding en over stimulatie van de grove motoriek voor kinderen met een complexe handicap. Deze online training gaan we verder professionaliseren, en we gaan webinars organiseren over diverse onderwerpen gerelateerd aan de zorg voor mensen met een beperking.  In de toekomst hopen we nieuwe modules te ontwikkelen, die zorg professionals en ouders helpen in de zorg voor hun kind met een handicap. Link: https://sudoksho.com/course-overview/69/how-to-feed-and-stimulate-motor-skills-of-children-with-cerebral-palsy

Unilever Bangladesh:

Unilever Bangladesh is onderdeel van het Internationale Unilever concern en is wereldwijd toonaangevend in fast-moving consumer goods. Unilever gaat de projecten van Niketan financieel ondersteunen. Unilever gaat ons ook  goederen leveren, maar het belangrijkste is dat ze samen met ons willen gaan kijken hoe ze jongeren met een handicap na de ‘My way to Work’ training een baan kunnen aanbieden binnen hun bedrijf / productie proces.

Gloria Jeans Coffee:

De koffieketen Gloria Jeans Coffee is onderdeel van het NAVANA Food Limited concern en heeft diverse restaurants in Dhaka. Gloria Jeans gaat per 1 april met hun ‘coffee for a cause’ het werk van Niketan ondersteunen. Verder wil Gloria Jeans Coffee kijken of er fondsenwervende activiteiten kunnen worden georganiseerd.

Nieuws

4 juni 2024 Jaarverslag 2023

Met heel veel plezier delen we u hierbij de link naar ons jaarverslag. 2023 was het jaar…

Lees verder

22 juli 2024 Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk.

Lees verder