Nieuws Niketan en Jostiband nemen Sinterklaasliedje op voor kinderen in Bangladesh

Start van speciale sinterklaasactie voor gehandicapte kinderen

Pijnacker, 14 november 2019 – In aanloop naar het sinterklaasfeest nam de Jostiband speciaal voor Stichting Niketan een sinterklaasliedje op voor gehandicapte kinderen in Bangladesh. Met deze speciale opname van Sinterklaas Kapoentje steunt de Jostiband de stichting in haar sinterklaasactie voor zorg en onderwijs voor kinderen met een handicap in Bangladesh.  

Met het sinterklaasfeest in aantocht struinen veel kinderen de speelgoedgidsen door op zoek naar het nieuwste speelgoed. Juist in deze periode vraagt Stichting Niketan aandacht voor de wensen van kinderen met een handicap in Bangladesh. Met een speciale sinterklaasactie hoopt de stichting Nederland in beweging te brengen ook iets in de schoentjes van deze kinderen te doen om hen beter toegang te geven tot onder andere onderwijs.

Schoentjes zetten in Bangladesh
In de actie vraagt de stichting mensen iets – virtueel- in de schoentjes van de kinderen te doen. Daarbij gaat het om donaties die hen helpen deel te nemen aan speciaal onderwijs van Niketan in Bangladesh. Van lesboeken en gezonde maaltijden tot hulpmiddelen om te leren zitten, staan en lopen. Om aandacht te vragen deze actie, nam de Jostiband voor hen het liedje Sinterklaas Kapoentje op, dat werd verwerkt in een sinterklaasvideo voor de kinderen.

Antoinette Termoshuizen, oprichter van stichting Niketan: “We dromen van een wereld waarin kinderen met een complexe handicap in Bangladesh geaccepteerd worden en naar school kunnen. Om dat te kunnen doen, krijgen we altijd veel hulp van vrijwilligers, lokale krachten en donateurs. Nu de sinterklaasgedachte rondzingt, hopen we dat nog meer mensen ons helpen om nog meer kinderen te kunnen helpen. Het mooie gebaar van de Jostiband helpt ons zeker aandacht te vragen voor deze kinderen.”

Over stichting Niketan
Stichting Niketan biedt hoogwaardige zorg en onderwijs aan kinderen met een complexe handicap in Bangladesh. Antoinette Termoshuizen begon de stichting ooit na een inspirerende ontmoeting tijdens een fietsreis van Indonesië naar Nederland in 1992. Ze ontmoette een gehandicapt jongetje en zag welke impact dit op een leven heeft. “In een land als Bangladesh betekent dit vaak een verloren leven. Soms zelfs opgesloten in een huis of schuur. Ouders weten er niet mee om te gaan en kunnen dat ook niet.” Ter plekke besloot ze hiervoor in actie te komen. In 1995 verhuist ze naar het land en begint daar op een reguliere school een klasje voor gehandicapte kinderen. Dat wordt in korte tijd zo’n groot succes dat al snel een aparte school gebouwd wordt. Inmiddels heeft stichting Niketan ruim 500 kinderen in behandeling en maken tientallen lokale krachten, vrijwilligers en het bestuur elke dag verschil in het werk voor gehandicapte kinderen in Bangladesh.

 


Meer informatie
Meer informatie over de sinterklaasactie, verlanglijstjes en donaties vindt u op www.niketan.nl/sinterklaasactie.
Voor meer informatie over Stichting Niketan kunt u contact opnemen met de stichting via info@niketan.nl.

Nieuws

29 mei 2024 Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk.

Lees verder

11 december 2023 Hebben kinderen met een beperking ook rechten?

Kinderen hebben rechten, ze zijn tenslotte ook mensen. Alle mensenrechten gelden ook voor alle kinderen. Het maakt niet…

Lees verder