Wat doet u in mijn schoentje?

'Sinterklaas kapoentje gooi wat in mijn schoentje', klinkt er uit het klaslokaal van het speciale onderwijs in Bangladesh. Net als kinderen in Nederland zouden ook deze Bengaalse kinderen dit jaar graag hun schoentje zetten. Op hun verlanglijstje staan geen computerspelletjes, snoepgoed of smartphones, maar lesboeken, gezonde maaltijden en hulpmiddelen om te leren. Leren op school, maar ook om te leren zitten, staan en lopen.

De vier jaar oude Ria en Ariyan zetten dit jaar ook hun schoen. Ze wonen in Bangladesh en hebben beiden een meervoudige handicap. Ze gaan met veel plezier naar het speciaal onderwijs van Niketan. Net als hun klasgenoten, hebben Ria en Ariyan speciale hulpmiddelen en lesboeken nodig om deel te kunnen nemen aan dit onderwijs.

Helpt u hen op weg met een speciaal Sinterklaascadeau?

Met uw Sinterklaasdonatie geeft u Ria, Ariyan en hun klasgenoten een extra zetje om zich verder te kunnen ontwikkelen. In onderstaand verlanglijstje kiest u zelf met welk cadeau u de kinderen verrast: lesmateriaal of hulpmiddelen zoals rolstoelen, statafels, looprekjes en speciale stoelen. Ook is het mogelijk gezonde maaltijden te doneren. Deze zijn een belangrijk onderdeel van de (les)dag, aangezien gezonde voeding voor veel kinderen thuis niet vanzelfsprekend is.