Nieuws Even kennismaken: Roos van der Schoor

Hallo, ik ben Roos. Tien jaar geleden leerde ik Niketan kennen. Deze kennismaking tijdens onze minor heeft ervoor gezorgd dat Aylin en ik de beginselen hebben ontworpen van de Dayapara : een duurzame concept-luier voor gehandicapten jongeren in Bangladesh.

Net 20 jaar jong en 3 maanden in Bangladesh, waar bijna niemand Engels sprak en we werden nagewezen alsof we aliens waren. Maar Afroza’s Place voelde als thuis, ondanks dat het een hele nieuwe wereld voor ons was.

Het verblijf in Bangladesh heeft destijds heel veel indruk gemaakt en een grote impact gehad op mijn leven. Aylin en ik zijn goede vriendinnen geworden, met Akhlas hebben we al die tijd digitaal contact gehouden zodat Bangladesh altijd om ons heen bleef, en ik ben mij als service designer gaan richten op sociaal maatschappelijke vraagstukken.

Toen Aylin en ik destijds vertrokken uit Bangladesh, beloofde we terug te komen. Met kinderen natuurlijk, want 20 jaar oud zonder kinderen kon echt niet. Zo gezegd zo gedaan, minus de kinderen. Aylin en ik zijn november j.l. teruggekeerd naar Afroza’s Place. Doordat deze plek destijds zoveel indruk had gemaakt waren wij heel alert op de verschillen. Het was bijzonder om te zien hoe het land veranderd is. Onze ervaring en observaties hebben we gedeeld op Instagram.

Niketan maakt impact op de levens van gehandicapten kinderen en jongeren in Bangladesh. Maar ook op die van de vrijwilligers, zoals ik, die de mogelijkheid hebben om naar Bangladesh te gaan. Hierdoor speelde de gedachten wel eens door mijn hoofd om mij weer opnieuw in te zetten voor de organisatie. Toen ik gevraagd werd voor het bestuur vond ik dat een hele eer!

Als bestuurslid zal ik met mijn achtergrond als service designer de vraagstukken creatief en holistisch benaderen. En met mijn interesse voor cultuur en de mens ga ik graag co-creatief te werk. Ik kijk er naar uit om weer meer betrokken te zijn bij deze mooie organisatie.

Nieuws

4 juni 2024 Jaarverslag 2023

Met heel veel plezier delen we u hierbij de link naar ons jaarverslag. 2023 was het jaar…

Lees verder

18 juni 2024 Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk.

Lees verder