Nieuws De scholen gaan weer open

De scholen in Bangladesh zijn 74 weken dicht geweest en daarmee is Bangladesh het land waar de scholen het langst dicht zijn geweest.

Op 12 september zijn de scholen gefaseerd open gegaan voor kleine groepjes kinderen en voor specifieke klassen.  De meeste scholen zijn nog zoekende hoe zij de gezondheid van de kinderen kunnen waarborgen en hoe ze de nodige hygiëne regels kunnen handhaven, want ook in Bangladesh is de pandemie nog niet onder controle.

Ook Niketan heeft de scholen heropend en ook bij ons komen de kinderen nog in kleinere groepen zodat we de regels beter kunnen handhaven. De kinderen zijn ontzettend blij om elkaar weer te zien, om weer lekker te spelen met elkaar.

scholen

Vanwege het succes van de eerdere ondersteuning aan ouders om meer inkomsten te genereren zullen we nog een keer 50 gezinnen helpen die door de Corona pandemie in armoede verstrikt zijn geraakt. Het gaat om transportfietsen, naaimachines , stoffen, garen etc en geiten, afhankelijk van wat ze het beste helpt om op de lange termijn inkomsten te blijven genereren.

Nieuws

24 april 2024 Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk.

Lees verder

11 december 2023 Hebben kinderen met een beperking ook rechten?

Kinderen hebben rechten, ze zijn tenslotte ook mensen. Alle mensenrechten gelden ook voor alle kinderen. Het maakt niet…

Lees verder