Projecten Samenleving

In Bangladesh krijgen kinderen met een handicap onvoldoende stimulatie en aandacht om een volwaardig bestaan op te bouwen. Ze lopen grote risico op misbruik en verwaarlozing. De cijfers van de UNFPA zijn schokkend, 16 tot 30% jongens en 40-68% van de meisjes krijgt met seksueel misbruik te maken voor hun achttiende.

De ouders van deze kinderen zijn op zichzelf aangewezen. De armste gezinnen ontbreekt het aan financiële bijstand, ondersteuning van instanties, kennis, scholing en de mogelijkheden om tegemoet te komen aan de behoeften van de kinderen en tegelijkertijd het gezin draaiende te houden.

Wanneer de ouders niet tijdig begeleiding en ondersteuning krijgen verdwijnen deze kinderen en jongeren in schuurtjes omdat de ouders zich schamen, even geen tijd hebben op ze te passen, of bang zijn dat ze misbruikt worden. Zonder gespecialiseerde begeleiding worden hun problemen op den duur alleen maar erger, de handicap verergert, de armoede en de uitsluiting in de gemeenschap neemt toe.

Niketan investeert in kennis en paramedische zorg die past binnen de samenleving, relatief zelfstandig, niet afhankelijk van (dure) specialisten. De unieke mogelijkheden van het kind, de ouder en het gezin staan hierin centraal. De ouders maken onderdeel uit van het programma en leren op te komen voor hun rechten, beter gebruik te maken van hun middelen en zorg te dragen voor hun kind. Niketan doet er alles aan om de barrières voor mensen met een handicap op te heffen en ze gelijke kansen in de samenleving te geven, dit doen we door middel van een passend en relevant lesaanbod. Niketan geeft voorlichting aan de lokale bevolking en de overheden, scholen en hun leerkrachten. Niketan organiseert voorlichtingsbijeenkomsten voor schoolkinderen en werft vrijwilligers voor families met een kind met een handicap.

3 Projecten

Samenleving

Bewustwording

We kunnen de kinderen sterker maken, maar we moeten ook proberen andere mensen bewust te maken en de…

Bekijk het project
Samenleving

Mantelzorg

Niketan biedt in Bangladesh in de thana’s Ghior en Daulatpur praktische thuishulp en mantelzorg aan 255 kinderen en…

Bekijk het project
Samenleving

Ons Kennisplein

Ons Kennisplein is hier om u te helpen! Omdat elk kind in Bangladesh kan leren. Online trainingen Voor…

Bekijk het project