Nieuws Wij zijn geslaagd!

Na een opleiding van drie jaar, slagen 14 jongeren voor de “My Way to Work” training. De training die gericht is op sociale vaardigheden en een goede arbeidshouding,  levert onze jongeren ook zelfvertrouwen en een forse dosis eigenwaarde op. Dankzij de training hebben ze controle gekregen over hun eigen leven.

Drie jaar geleden startte 14 jongeren met de training “My Way to Work”. Een training gericht op het aanleren van sociale vaardigheden, werkhouding, persoonlijke hygiëne en innerlijke en uiterlijke kenmerken. Met het doel de jongeren voor te bereiden op een baan.

In de deze jaren leerde trainers anders naar jongeren met een beperking kijken en de jongeren zelf werden uitgedaagd om over hun grenzen heen te stappen.  Het was hun nooit geleerd om een vraag te stellen, laat staan een discussie te starten of kritiek te geven. Maar in het examen kwamen alle geleerde vaardigheden in de vorm van een sollicitatiegesprek samen.

Een voor een kwamen de jongeren solliciteren voor een baan en moesten ze motiveren waarom ze die baan verdiende. Zonder twijfel vertelde de jongeren hoe te handelen bij brand, of wat te doen wanneer ze een vrije dag nodig hebben. Ze lieten de examinators verbaasd en buitengewoon verrast over hun prestaties achter op hun stoel. Elf van de veertien jongeren slaagde volgens de Nederlandse normen. Maar omdat de prestaties sowieso bijzonder waren hebben alle 14 een diploma gekregen. Als kers op de taart zaten de ouders bij de diploma uitreiking trots te stralen.

Deze training is mogelijk door een samenwerking met Training Brug naar Werk. René Heijmans, de eigenaar van de training heeft Rabeya en Akhlas benoemd tot officiële gecertificeerde trainers van de training ‘My Way to Work’.

René maakte onderstaande video over zijn reis en het afnemen van de examens.

Nieuws

25 september 2023 Kennisdelen via een kennisplatform

Een belangrijke doelstelling voor Niketan is het delen van kennis en kunde. De afgelopen 25 jaar hebben we…

Lees verder

20 september 2023 “Stories for Inclusion”: een project ‘Learning Brief’

Dit project – een samenwerking tussen Stichting Niketan en Biblionef Nederland – is gebaseerd op de overtuiging…

Lees verder