Nieuws U toverde een glimlach op hun gezichten!

De kinderen van de veranda school in het afgelegen Daulatpur dansen de polonaise. Het was u die de glimlach op de gezichten van de kinderen wist te toveren.

Jarenlang werden zij verwaarloosd en uitgemaakt voor dorpsgek en imbeciel. Opgesloten in een golfplaten huisje en niet de kracht hebbend om dit te doorbreken. Maar nu schijnt de zon tussen de donkere wolken door, ze worden gezien en hebben vrienden gemaakt. Elke week gaan ze 1 dag naar school,  daar krijgen ze les, therapie wanneer nodig en wordt er vooral gewerkt aan het leren van sociale vaardigheden.

Naast integratie in de samenleving hecht Niketan waarde aan het verbeteren van de gezondheid van de kinderen. Het water in ons projectgebied zit vol ijzer, waardoor kinderen vaak te weinig drinken.  Dankzij een prachtige donatie van het Bengaalse bedrijf Biovista  een waterfilter met een capaciteit van 13.000 liter per dag, kunnen we de kinderen nu schoon drinkwater geven.  Dit levert nog meer stralende gezichten op, want niet alleen het water is veel lekkerder, ook het eten smaakt veel beter!

glimlach

Ook in de toekomst wil Niketan de kinderen laten stralen, we hopen dat u ons daarin blijft helpen.

Nieuws

29 maart 2024 Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk.

Lees verder

11 december 2023 Hebben kinderen met een beperking ook rechten?

Kinderen hebben rechten, ze zijn tenslotte ook mensen. Alle mensenrechten gelden ook voor alle kinderen. Het maakt niet…

Lees verder