Nieuws Samen kunnen we het verschil maken

Gehandicapte kinderen hebben net als alle andere kinderen gelijke rechten. Echter in Bangladesh worden deze kinderen nog steeds niet als zodanig behandeld. Dankzij u kunnen wij de ouders informeren en empoweren tot echte ‘changemakers’ en zo worden kleine mijlpalen bereikt.

Zo verteld een moeder trots; toen mijn zoon Ashraful ziek was wilde de artsen in het dorps ziekenhuis hem niet behandelen. Zij deden erg lelijk tegen mij en vertelde me dat ik weg moest gaan met mijn zoon. Ik liet me niet wegsturen en ben naar de directeur gestapt, ik vertelde hoe de dokters mij behandeld hadden en dat mijn zoon net als alle anderen recht heeft op medische verzorging. Mijn zoon werd opgenomen en heeft zijn behandeling gekregen.

Andere┬á‘changemakers’ binnen dit project zijn studenten die elke week een aantal uur van hun vrije tijd besteden aan gezinnen met kinderen met een handicap. Ze helpen bij het maken van huiswerk, nemen ze mee uit, of bieden ondersteuning bij de dagelijkse verzorging. Hun inzet helpt het gezin te socialiseren met mensen in hun directe omgeving. Ook de leerkrachten in de reguliere scholen zijn ware ‘changemakers’ zij laten leerlingen met een handicap toe in hun klas en gaan de uitdaging aan met de vele tegenstanders. De wereld toegankelijk maken voor mensen met een handicap kunnen we alleen dankzij echte ‘changemakers’. Wilt u ook een changemaker zijn? Met 12,50 euro per maand helpt u ouders te leren opkomen voor hun rechten.

Nieuws

4 juni 2024 Jaarverslag 2023

Met heel veel plezier delen we u hierbij de link naar ons jaarverslag. 2023 was het jaar…

Lees verder

18 juni 2024 Ben jij gelukkig?

Geluk is voor iedereen anders, maar het gevoel ontstaat van binnenuit. Vele factoren beïnvloeden je gevoel van geluk.

Lees verder