Nieuws Overstromingen in Bangladesh

In onze nieuwsbrief in juni vertelde we u over de toenemende ongelijkheid en de stijgende prijzen van voedsel door de oorlog in Oekraïne en de klimaat problemen. Dat we bang waren dat we de families wellicht opnieuw door een crisis moesten helpen. Slechts een paar dagen later kregen we te horen dat miljoenen mensen in het noorden van Bangladesh op de vlucht waren geslagen voor de ergste overstromingen ooit.

Dit deel van Bangladesh was net aan het herstellen van de vorige overstromingen van eind mei. De gevolgen aardverschuivingen, onbegaanbare wegen, spoorlijnen en het mobiele telefoonverkeer ligt plat. Er zijn tientallen doden en de voorspellingen zijn niet best. Veel van de 130 rivieren staan op barsten. Het werkgebied van Niketan ligt daar waar de machtige rivier Brahmaputra en Padma samen komen. We vrezen het ergste en de deskundigen voorspellen dat de overstromingen in de komende dagen verder naar het zuiden afzakken en zo onze project gebieden bereiken. Veel van onze gezinnen zullen huis en haard achter zich moeten laten, ontheemd raken en op zoek moeten naar hoger gelegen gebieden.

Doordat de moesson veel vroeger begonnen is dan verwacht, zijn oogsten niet op tijd binnen  gehaald en mislukt. Hongersnood dreigt. Helpt u ons helpen.

Gezinnen met een kind met een beperking behoren vaak tot de allerarmsten, zij worden nog steeds door veel hulp organisaties  vergeten. Met uw bijdrage kunnen we juist deze gezinnen in deze moeilijke periode helpen met voedselpakketten of andere manieren van ondersteuning.

Doneer vandaag nog.

Nieuws

7 juni 2023 Jaarverslag 2022

Met veel trots en plezier presenteren we ons jaarverslag. Elk jaar is bijzonder op zijn eigen manier, zo…

Lees verder

7 juni 2023 Evaluatie CBR-programma

Met bijna tien jaar ervaring in het implementeren van Community Based Rehabilitation (CBR), hebben DRRA en Niketan, Huib…

Lees verder