NieuwsJe kunt het verschil maken!

In de westerse wereld willen we allemaal wel ‘het verschil’ maken. We willen uniek zijn, een statement maken, onze stem laten horen, de wereld redden.

Ook ik (Antoinette) vertrok 20 jaar geleden naar Bangladesh om  ‘het verschil te maken’. Wat het verschil was, dat wist ik niet precies, maar ik wilde goed doen, kinderen helpen, levens redden. Inmiddels durf ik te zeggen dat Niketan in vele levens dankzij u ‘het verschil’ heeft mogen maken; een ongelofelijke eer en een prachtige ervaring.

De komende jaren gaat Niketan mensen inspireren om zelf het verschil te maken. Zo gaan we jonge vrouwen  met een handicap inspireren en stimuleren om hun stem te laten horen, om op te staan tegen huiselijk geweld en seksueel misbruik. Meisjes met een handicap tellen in gezinnen vaak niet mee, waardoor het voor hen niet vanzelfsprekend is dat ze voor zichzelf opkomen en hun eigen beslissingen nemen. Ook heeft de overheid de wetgeving onvoldoende op orde en heeft ze door een gebrek aan kennis, medewerkers of geld moeite met het toepassen ervan. We willen daarom ook politieagenten inspireren om adequater te reageren op meldingen van seksueel geweld.

We gaan ouders van kinderen met een handicap inspireren en opleiden tot ‘community workers’, zodat ze een voorbeeldrol kunnen spelen en zelfstandig een veranda school kunnen runnen en daarmee het verschil maken in hun dorp. Alleen wanneer het dorp zelf in staat is de zorg voor kinderen met een handicap te organiseren en te financieren, kunnen we spreken van duurzame zorg. En tot slot gaan we lokale kwakzalvers en apothekers inspireren en stimuleren om beter naar de vraag van hun patiënten te luisteren. Zij zijn vaak de eerste hulpverleners waar ouders in hun zoektocht voor hulp en ondersteuning terecht komen. Wanneer zij in plaats van onnodige medicatie de kinderen doorverwijzen naar zorg instellingen maken zij het verschil tussen leven en dood.

Maar….. wij kunnen alleen het verschil maken wanneer u dat ook doet.  Met uw (vaste) donatie of met een schenkingsakte kunt u ons helpen en maakt u onderdeel uit van ‘het verschil’.

Nieuws

22 maart 2019 Niketan methodieken van hoog internationaal niveau

Niketan heeft de afgelopen jaren tientallen methodieken en trainingen ontwikkeld. Om inzicht te krijgen of het lesmateriaal op…

Lees verder

13 december 2018 Jan Jaap van de Wal feliciteert Niketan

Cabaretier Jan Jaap van de Wal bezocht enige jaren geleden Bangladesh en had een ontmoeting met de directeur…

Lees verder